Verdens mindste strømforsyning: Stolte forskere bag gennembrud

Et forskerhold fra DTU har udviklet verdens mindste strømforsyning.

Det var en festdag på Danmarks Tekniske Universitet i dag.

Et forskerhold har gennem tre år arbejdet på at optimere strømforsyningsteknologien til intelligente løsninger. Nu har man lavet verdens mindste strømforsyning.

quote Vi har bygget en lille sportsvogn, der kører med små energipakker i et lille bagagerum, til gengæld kører vi meget hurtigere.

Arnold Knott, PhD og associeret professor ved DTU

Arnold Knott, PhD og associeret professor ved DTU forklarer det ved at bruge et lidt alternativt sprog.

- I stedet for at hyre en stor lastbil, der kører pakker frem og tilbage, så har vi bygget en lille sportsvogn, der kører med små energipakker i et lille bagagerum, til gengæld kører vi meget hurtigere, siger han.

En strømforsyning er den enhed, som fordeler strømmen i f.eks. en lampe

Håb om stor succes

Projektet TinyPower har arbejdet på at udvikle verdens mindste strømforsyninger til IoT og belysning. Udover størrelsen bliver de små strømforsyninger både billigere at producere og holder længere end traditionelle strømforsyninger.

Det har kostet 26 millioner kroner at udvikle strømforsyningen, men holdet bag forventer stor kommerciel succes.

Mickey Madsen, der står bag firmaet Nordic Power Converters, forventer en lovende fremtid for verdens mindste strømforsyning. 

- Strømforsyninger bliver brugt stort set over alt. I Danmark er vi førende indenfor det her område. Vi er i kontakt med mange store internationale spillere om at få den her teknologi ud i markedet. Jeg forventer, man kan se det hvis ikke i år så til næste år.

Strømforsyninger bruges i alle elektriske effekter som f.eks. belysning, bevægelsessensorer, alarmsystemer, termostater og pumper.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik