Ventetid på skadestuer ender i trusler

To ud af tre ansatte på Herlev Hospitals skadestue er det seneste år blevet truet med vold.

Når patienter på hovedstadens travleste skadestue må vente i op til 12 timer, går frustrationerne ofte ud over personalet.
Flere sygeplejersker på Herlev Hospital fortæller til Berlingske, at de er blevet truet af patienter eller pårørende, der bliver ubehøvlede og ubehagelige efter at have siddet i venteværelset i timevis.
Medarbejderne bakkes op af en trivselsundersøgelse, som Rambøll i år har foretaget blandt personalet på Herlev Hospital, og som Berlingske er i besiddelse af.
Ifølge avisen viser undersøgelsen, at to ud af tre medarbejdere inden for det seneste år er blevet truet med vold, samt at hver femte medarbejder har været udsat for vold inden for det seneste år.
Det er langt over gennemsnittet for sygehuspersonalet i Region Hovedstaden, skriver avisen.
Tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Herlev Hospitals skadestue, Maria Hasle, bekræfter, at den lange ventetid får patienter til at tabe hovedet.
- Vi oplever i større grad end tidligere vrede patienter, fordi de skal vente så længe. De skælder ud og prøver på at presse sig ind og blive behandlet, hvis de føler sig tilsidesat.
- Nogle af mine kolleger er blevet truet, fordi patienter er vrede over at skulle sidde i venteværelse i mange timer, siger Maria Hasle til Berlingske.
Politikere i Region Hovedstaden vil nu indføre et loft over ventetiden på skadestuerne. De er ligeledes parate til at afsætte flere penge til at styrke indsatsen mod de lange ventetider.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere