Ventetid kan have kostet kvinde livet

For præcis en måned siden døde en kvinde uventet på Hvidovre Hospital.

Hun kom ind på skadestuen med en hofte, der var gået af led, men endte med at dø af en række blodpropper i hjerne og lunger. Først efter 11 timers venten blev kvinden behandlet, og hospitalsledelsen mener, der er risiko for, at hun ikke fik den blodfortyndende medicin, som var nødvendig.

»Der var rigtig travlt den dag. Der er nogle ting i forløbet, som skulle være gået bedre. Hun lå alt for lang tid og ventede, og det er simpelthen ikke godt nok. Normalt er den type operationer nogle, der prioriteres meget højt. Fordi de har ondt, og det klemmer på blodkarrene. Hvis den blodfortyndende medicin ikke er givet, er det en fejl. Men det ved vi ikke med sikkerhed endnu,« siger lægelig direktør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen, der er »utroligt ked af det«.

Dødsfaldet er nu meldt til politiet, behandlingsforløbet skal kulegraves af hospitalet, og en obduktion skal vise, præcist hvad kvinden døde af.
     
Sagen er kun én af mange om lange ventetider på landets skadestuer og akutmodtagelser, som Berlingske har beskrevet hen over sommeren. Og de lange ventetider er langtfra ufarlige. I juni konkluderede en videnskabelig undersøgelse af 14 mio. canadiske patienter, at patienter, som venter i timevis på at komme til, har større risiko for efterfølgende at dø af deres lidelse, end patienter som kommer hurtigt til.

I Region Hovedstaden er politikerne bestyrtede over sagen fra Hvidovre Hospital og vedtog i går en »hér og nu«-handlingsplan, der skal forkorte ventetiderne på skadestuerne. Forventningen er, at det inden for kort tid, højst én måned, vil være et overstået kapitel med patienter, som oplever meget lange ventetider.

»Vi kan ikke have, at der er patienter som kvinden på Hvidovre, der venter så længe. De problemer skal vi have løst, og det kan ikke gå for hurtigt,« siger formanden for regionsrådet ,Vibeke Storm Rasmussen (S).

De lange ventetider har været en del af krtikken, der fra central politisk hold har været rettet imod bl.a. Region Hovedstaden.
     
Og i dag samles Venstre til sommergruppemøde på Bornholm, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ventes at lancere en plan for nedlæggelse af regionerne. Berlingske erfarer, at Venstre vil gå til valg på, at der i stedet skal etableres tre sygehusfællesskaber med medlemmer udpeget fra centralt hold af en minister.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik