Venstrefløjens pengetank lukker

Enkefru Plums Støttefond lukker nu med et brag. Venstrefløjens engang så store pengetank har tabt millioner af kroner på få år og er i dag reelt fallit. Flertallet i bestyrelsen anmodede derfor i går Civilstyrelsen om lov til i samarbejde med kreditorerne at lukke fonden, skriver Berlingske Tidende fredag.

Bestyrelsesflertallet vil tillige rette henvendelse til fogeden for at få udleveret fondens bogholderi, som dens tidligere direktør, advokat Christian Harlang, ikke vil udlevere, selv om han er fyret.
»Vi beder fogeden om hjælp til at få papirerne nu. Vi tør ikke tage ansvar for fonden længere, og derfor indstiller vi til en likvidation,« siger bestyrelsesmedlem Knud Foldschack.
Plum-fondens formue kom fra afdøde Lise Plum, en velhavende venstrefløjsaktivist, og var for tre år siden ca. 300 mio. værd. I dag skylder fonden 24 mio. kr. til Skat og Nordea. Berlingske Tidende har tidligere afsløret, at hovedparten af fondens uddelinger er gået til bestyrelsesmedlemmernes egne projekter, og at salærer og honorarer til Harlang i de senere år har gjort ham til den største beløbsmodtager af fondens penge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere