Sådan vil Venstre stramme kursen overfor romaer

Venstre mener, at det flyder, når det kommer til Københavns indsats overfor romaer. De tigger i stor stil på gaden og sover under broer og i parker.

Problemerne med romaer og tiggere i København vokser i øjeblikket.

I løbet af de seneste to år er antallet af sigtelser for tiggeri i hovedstaden, ifølge Venstre, steget fra kun 37 sigtelser til hele 230 sigtelser.

Antallet af lomme- og tasketyverier er i løbet af de senste fem år steget med godt 100 procent.

Samtidig er der i byen store problemer med romaer i lejre, hvor de efterlader affald og ekskrementer.

Hos Venstre i København mener de, at det er helt uacceptabelt. Og at grænsen for, hvad københavnerne, de handlende og turisterne skal tåle er overskredet.

Romaerne skal væk, og rengøringen skal være effektiv 

Så Venstre vil nu have en mere stram linje på området.

Folk fra kommunen skal ud i gaden. Blandt andet for at fjerne romaer, og for at rydde op.

Meldingen fra Venstre kommer i kølvandet på eksempler, hvor ansatte ved Trinitatis Kirke i København er blevet vaccineret.

Så de ikke bliver smittet, når de rydder op efter romaer, der overnatter og opholder sig ved kirken. 

Efterlyser helt ny strategi på området

Venstres spidskandiat Cecilia Lonning-Skovgaard mener, at der skal ske noget nu.

-   Det er helt afgørende, at kommunen sætter sig i førersædet for at få løst problemet. Konkret peger vi på, at  kommunen sætter ind med  en langt mere massiv rengøringsindsats. Det kan jo ikke være rigtigt, at det er kirkens personale, der skal gå rundt og rydde op, siger hun.

quote Det er helt afgørende, at kommunen sætter sig i førersædet, for at få løst problemet. Konkret peger vi på, at  kommunen sætter ind med  en langt mere massiv rengøringsindsats. Det kan jo ikke være rigtigt, at det er kirkens personale, der skal gå rundt og rydde op.

Cecilia Lonning-Skovgaard, Spidskandidat, Ventre, København

Så Cecilia Lonning-Skovgaard lægger op til radikalt at ændre strategi og indsats på området.  

- Der skal vi simpelthen have kommunens folk til at stå lyntidligt om morgenen, for at rydde op. Har kommunen ikke ressourcerne, så har vi tidligere været ude med forslag om, at lade kontanthjælpsmodtagerne tage del i det.

Kommunen skal også hjælpe med at holde romaerne væk

Meldingen fra Venstres spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaard er også, at kommunens folk generelt skal hjælpe med at holde romaerne væk. 

- På samme måde som at vi har "tyssekorps" og  "nattevagter " i byen. Så kan vi også have folk fra kommunen som går ud i byen og siger til romaerne:  I skal ikke være her, I skal ikke slå lejr her. I er nødt til at finde et andet sted at være.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik