Venstre sætter fristadsaftale på spil

Venstre kræver en plan for at tømme rockerborgene på Christiania, før de vil sige ja til fristadsaftalen.

Staten skal ikke sælge sine bygninger billigt til organiseret kriminalitet.
Det siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, der lørdag kræver en sikkerhed for, at Christiania udelukkende overdrages til christianitterne og ikke rockere.

- På en tur til Christiania for nylig blev jeg meget overrasket over at se nogle rockerborgslignende bygninger rage op i fristaden, fortæller han til Ritzau.

Selvom retsordføreren var klar over, at salget af ulovlige stoffer i fristaden i et vist omfang er styret af rockerne, blev han alligevel skuffet, da han så, at enkelte rockergrupperinger nu også residerer i området.
På det grundlag vil Venstre ikke overdrage Christiania til den fond, som efter planen skal overtage fristaden fra staten den 1. juli.

- Hvis vi skal sælge Christiania for en slik, skal vi have nogle garantier for, at vi ikke bare sælger rockerne nogle billige lokaler, som de kan drive organiseret kriminalitet fra, siger Karsten Lauritzen.

Venstre har nu fået lovning på et møde med klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), der har ansvaret for bygningerne i fristaden, justitsminister Morten Bødskov (S) og politiet for at høre, hvordan regeringen vil få rockerne ud af Christiania.

- Regeringen og politiet må redegøre for, at de kan få rockerne ud, og Christiania-fonden må gå ind på at samarbejde med regeringen for, at deres kommende bygninger ikke skal huse rockere og organiseret kriminalitet, siger Karsten Lauritzen.

Før Venstre har fået svar på deres spørgsmål, vil det store oppositionsparti ikke give tilsagn til den aftale, der skal overdrage fristaden til christianitterne per 1. juli.

Retsordføreren regner dog ikke med, at en situation, hvor Venstre vil trække sig fra forliget, bliver aktuel.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik