Foto: David Leth Williams / Scanpix & Liselotte Sabroe / Scanpix

Venstre med opråb til regionsrådsformand: 1813 må kulegraves

Venstre i Region Hovedstaden har skrevet et åbent brev til regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen. Brevets indhold: Få kulegravet fejlene på 1813.

Kære Sophie.

Sådan indleder Venstres politiske gruppe i Region Hovedstaden et åbent brev til den Socialdemokratiske formand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp andersen.

Vi mener, at en kulegravning bør foretages af en uafhængig instans som eksempelvis Sundhedsstyrelsen for at undgå, at der sættes spørgsmålstegn ved validiteten.

Pressemeddelelse, Venstre, Region Hovedstaden

Men bag den venlige indledning ligger en dybere bekymring. På Region Hovedstadens akuttelefon 1813 viser en ny statistisk, at der er kommet 43 indberetninger om alvorlige fejl, som i værste tilfælde har kostet menneskeliv.

Til sammenligning har de fire andre regioner til sammen oplevet halvt så mange fejl, og derfor er det på tide at få gennemgået 1813 helt i bund. Det er i hvertfald Venstres ønske.

- Efter Venstres opfattelse er der behov for, at vi kommer til bunds i disse forskelle. At de bliver kulegravet. Vi mener, at en kulegravning bør foretages af en uafhængig instans som eksempelvis Sundhedsstyrelsen for at undgå, at der sættes spørgsmålstegn ved validiteten, skriver de i det åbne brev.

Læs også Sabines mor ringede og døde om natten: "1813 fejler gang på gang"

Mandag aften fortalte TV 2 Lorry om problemerne, hvor også Konservative rettede kritik mod oprettelsen af 1813 ordningen. På akuttelefonen er det nogle gange sygeplejesker og jordemødre, der tager telefonen, og det har flere gange fået kritik. Venstre krævede efter de nye tal en kulegravning, og det har man nu skrevet et åbent brev til regionrådsformanden om.

Vi vil gerne opfordre dig (Sophie Hæstorp Andersen red.) til at tage initiativ til, at der tages de nødvendige skridt med henblik på at iværksætte en uafhængig undersøgelse, som for eksempel kunne være forankret i Sundhedsstyrelsen.

Pressemeddelelse, Venstre, Region Hovedstaden

- Vi mener også, at det er vigtigt, at selve kvalitetsniveauet for de enkelte tilbud bliver undersøgt. Både den oplevede kvalitet og det faktiske kvalitetsniveau. For eksempel kunne man – om metodisk muligt - se på, om der er forskelle i den måde, som sammenlignelige henvendelser kvalitativt håndteres regionerne imellem, skriver Venstre. 

Partiet skriber, at de forventer at være enige med formanden om, at der bør udvikles på kvalitetsniveauet i Region Hovedstaden, når problemerne er så store sammenlignet med de andre regioner.

Læs også K: Alvorlige fejl hos 1813 er dybt bekymrende

- Vi vil gerne opfordre dig (Sophie Hæstorp Andersen red.) til at tage initiativ til, at der tages de nødvendige skridt med henblik på at iværksætte en uafhængig undersøgelse, som for eksempel kunne være forankret i Sundhedsstyrelsen.