Venstre i Rudersdal politianmeldt

Venstres valgkreds i Rudersdal, der blandt andet huser den danske finansminister, oplyste i strid med reglerne ikke om en sekscifret donation.

Loven om politiske partiers regnskaber. En lov der bør overholdes, hvis man ikke vil risikere at få en politianmeldelse på nakken.

Det er nu blevet tilfældet for Venstre i Rudersdal Kommune, som er blevet politianmeldt for brud netop den lov. Det skriver Politiken mandag. Den lokale valgkreds er den, hvor Danmarks finansminister, Claus Hjort Frederiksen (V), stiller op.

Ifølge formanden for Liberalt Erhvervsforum, en såkaldt erhvervsklub, har klubben doneret i omegnen af 400.000 kroner forud for folketingsvalget i både 2011 og 2015 til Venstres lokalafdeling i Rudersdal kommune.

Ifølge Politiken har Nordsjællands Politi bekræftet at have modtaget anmeldelsen, som Anders Højsted siger, at han har indgivet. Selv er Højsted aktivt medlem af Radikale Venstre.

- Det har ikke noget at gøre med, at det er Venstre. Jeg ville også have politianmeldt Radikale Venstre, hvis jeg fandt ud af, at der var nogen, der havde snydt med de ting, siger Anders Højsted til Politiken og tilføjer:

- Det har noget at gøre med, at jeg vil have, at vores politikere opfører sig ordentligt og overholder loven. Jeg vil have, de bliver stillet til ansvar, hvis de ikke gør det.

Gitte Rasmussen, formand for Venstre i Rudersdal Kommune, ønsker ikke at kommentere sagen, fordi hun ikke kender til anmeldelsen. 

Hun skriver i en skriftlig kommentar til Politiken, at der i sagen, som tidligere har været fremme, skete en "beklagelig fejl, som der efterfølgende er rettet op på".

- Vi har ingen interesse i at holde bidrag skjult. Vi er stolte, af alle bidrag vi får, skriver hun.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen har over for dagbladet ingen kommentarer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik