Venstres spidskandidat i København, Cecila Lonning-Skovgaard. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Scanpix

Venstre i København kalder beskæftigelsesområde for drømmepost

Alternativet og Enhedslisten siger nej til post som beskæftigelsesborgmester i København, men Venstre er klar.

- Vi synes, det er et super spændende område. For os vil det være en drømmepost. Vi er parat til at tage ansvar, hvis de andre partier ikke er.

Det siger Venstres spidskandidat i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, om muligheden for at kunne vælge en post som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Læs også Venstre får borgmesterpost i København

I Københavns Kommune fordeles borgmesterposterne efter tur. Partierne får efter størrelse lov at sige helle for et område.

Kommunens største parti, Socialdemokratiet, er første og tredjevælger og har sat sig på poster som overborgmester og børne- og ungdomsborgmester.

Enhedslisten er andenvælger. Partiets spidskandidat, Ninna Hedeager Olsen, har meddelt på Twitter, at hun skal være teknik- og miljøborgmester.

Alternativets spidskandidat, Niko Grünfeld, har som nummer tre sat sig på posten som kultur- og fritidsborgmester.

Læs også Ninna Hedeager Olsen bliver teknik- og miljøborgmester

Både Alternativet og Enhedslisten har fået kritik for at fravælge det tunge beskæftigelsesområde frem for de "lettere poster" inden for kultur og miljø.

Venstre afventer Alternativets beslutning

Ifølge Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard afventer de i Venstre fortsat, at Alternativet melder beslutningen om borgmesterposten officielt til borgerrepræsentationen.

Venstres nyvalgte medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation skal mødes mandag. Herefter forventer Cecilia Lonning-Skovgaard at kunne melde ud, hvilken borgmesterpost hun skal bestride de kommende fire år.

Efter Venstre er det først De Radikale og siden SF, der må vælge poster.

Den officielle konstituering finder først sted 7. december på Københavns Rådhus.

/ritzau/