Venstre, DF og Soc.dem. er lune på nyt lægestudie

En ny lægeuddannelse på Sjælland kan være på vej. Måske i Roskilde - men andre placeringer er også i spil.

Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti nærmer sig nemlig enighed om, at en regional grundlæggende lægeuddannelse kan være med til at løse udfordringerne med at få ansat læger i Region Sjælland, skriver Dagbladet Ringsted.

Folketingsmedlem og spidskandidat til regionsrådsvalget Jacob Jensen, Venstre, vil forsøge at overbevise sin partifælle, uddannelsesminister Søren Pind.

- Først og fremmest skal vi jo have en tilladelse, så der er noget at arbejde videre med. Derfor vil jeg drøfte det med ministeren. Et lægestudie vil naturligvis ikke kunne løse lægemanglen her og nu, det er jo en langsigtet strategi, og det skal ikke være det eneste tiltag, siger Jacob Jensen til avisen.

Roskilde Universitet har vist interesse

I øjeblikket mangler sygehusene i Region Sjælland omkring 100 speciallæger, og det kan være svært at få nye praktiserende læger til at slå sig ned i yderområderne. 

Regionsrådsmedlem Jan Hendeliowitz, Soc.dem., foreslog allerede i februar, at Roskilde Universitet skal have lov til at oprette en grundlæggende lægeuddannelse i takt med, at Sjællands Universitetshospital tager form. Det har RUC udtrykt positiv interesse for.

Og resten af Socialdemokratiet bakker op:

- Det er vigtigt, at en lægeuddannelse får en regional forankring. Men det væsentligste er selvfølgelig, at vi politisk bliver enige om at arbejde for det, siger Heino Knudsen, der spidskandidat for Socialdemokratiet ved valget til Region Sjælland i november.

quote Det skal ikke være en strid om geografi. Vi skal finde en fælles løsning

Jacob Jensen, Venstre, spidskandidat, Region Sjælland

Eneste region uden lægeuddannelse

Jacob Jensen tror mere på en aftale med Syddansk Universitet, der modsat RUC allerede har et medicinstudie i Odense og en afdeling i Slagelse.

- Men det skal ikke være en strid om geografi. Vi skal finde en fælles løsning, siger Jacob Jensen.

Region Sjælland er den eneste af de fem regioner, som ikke selv har et lægestudie. Dansk Folkepartis spidskandidat og næstformand i regionen, Peter Jacobsen, er med på at gøre en indsats for sagen.

Mulig filial af KU

Men han bringer et tredje universitet i spil.

- Vi samarbejder jo tæt med Københavns Universitet, og måske vil de være interesserede i at oprette en filial ved et af vores akutsygehuse, et sted hvor det giver mening for de studerende og for uddannelsesinstitutionen. Det bliver naturligvis hverken i dag eller i morgen, men der var også mange, som afviste, at vi ville kunne åbne en ingeniøruddannelse i Kalundborg, siger Peter Jacobsen.

Det radikale regionsrådsmedlem ,Anne Møller Ronex, er mere tilbageholdende end de tre store partier:

- Vi må prøve at vurdere, hvad der er muligt, vi har jo i gang med et samarbejde med Københavns Universitet om at få flere lægestuderende ud i praktik på vores sygehuse, siger hun til Dagbladet Ringsted.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik