Venstre-borgmestre: Frygter at Løkkes sager koster stemmer

Flere borgmestre i hovedstadsområdet er bekymrede over udsigten til et dårligt kommunalvalg takket være partiformandens performance.

Listen af uheldige sager, der klistrer til statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen er efterhånden alenlang, og det får nu flere af hans egne borgmestre til at sætte ord på deres bekymring.

Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

En af de bekymrede er Frederikssunds borgmester John Schmidt-Andersen, Venstre, der er bekymret over, at vælgerne fortsat svigter Venstre i meningsmålingerne, der konsekvent ligger under valgresultatet fra 2015, som var det dårligste i 25 år.

- Min tillid til formanden er ikke svækket, men som gammel Venstre-mand er jeg ked af at se, at det går den forkerte vej. Det synes jeg godt, at man kan råbe vagt i gevær på, siger John Schmidt Andersen til avisen.

quote Jeg tror, at Lars Løkke koster os to til tre procentpoint i meningsmålingerne, fordi folk bliver ved med at vende tilbage til personsagerne med GGGI og tøj-indkøb, når vi går på gader og stræder

John Schmidt Andersen, Venstre, borgmester, Frederikssund

Solrød-borgmester: Vær mere synlig

Den lave opbakning skyldes i høj grad Løkkes uheldige personsager, lyder vurderingen fra borgmesterkontoret i Frederikssund.

- Jeg tror, at Lars Løkke koster os to til tre procentpoint i meningsmålingerne, fordi folk bliver ved med at vende tilbage til personsagerne med GGGI og tøj-indkøb, når vi går på gader og stræder, siger han.

Solrøds borgmester Niels Hörup, Venstre, ”er glad for sin formand” – men han har dog en opfordring til ham

- Det er uhyre vigtigt, at chefen står på broen. Mange vælgere lægger jo mærke til chefens meldinger, og i den forbindelse så jeg gerne at han var mere synlig i den offentlige debat, end det har været tilfældet, siger han til DR Nyheder.

quote Hvis nogen vil noget andet, må de jo opstille en kandidat til vores landsmøde

Jakob Ellemann-Jensen, Venstre, politisk ordfører

Valentin: Politikken er også et problem

Gribskovs borgmester Kim Valentin, Venstre, mener, at en af hovedårsagerne til vælgernes manglende opbakning til partiet er, at regeringen fører en udlændingepolitik, der er for tæt på Dansk Folkepartis, og at man står bag et tiltag som det stærkt udskældte uddannelsesloft.

- Det var ikke Venstre-politik. Så hvis jeg skal komme med en venlig opfordring er det, at Venstre holder bedre fast i kerneværdierne, siger Kim Valentin til DR Nyheder.

Kim Valentin understreger dog, at han har fuld tillid til Venstres ledelse.

Kritikken fra Venstre-borgmestrene kommer tre uger efter, at Hernings borgmester Lars Krarup, Venstre, i et interview med Jysk Fynske Medier langede ud efter partitoppen og den politiske linje, den udstikker.

Over for DR affejer Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen kritikken.

- Hvis nogen vil noget andet, må de jo opstille en kandidat til vores landsmøde, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik