Venstre-borgmester: Rengøring er bedre efter den er blevet kommunal

Kvaliteten steg, da Halsnæs tog rengøringen hjem fra ISS – ligesom sygefraværet er faldet. Det er ikke afgørende hvem der leverer, siger borgmester Steen Hasselriis (V).

Siden Halsnæs Kommune sidste år valgte at overtage opgaven med at rengøre kommunens institutioner fra den private rengøringsvirksomhed ISS, er kvalitet røget i vejret.

På 92 procent af de i alt 67 steder, kommunens rengøringsfolk svigter gulvmoppen, er resultatet tilfredsstillende.

Da opgaven i sin tid blev udliciteret, barberede kommunen en femtedel af omkostningerne til rengøringen, men nu hvor rengøringspersonalet atter er blevet kommunalt, har man indkasseret en ny besparelse på fire millioner kroner.

quote  Det er ikke afgørende for mig, om opgaven bliver løst af kommunen eller en privat aktør, men om vi får opgaven løst i den rette kvalitet og til den rette pris, og det må man sige, vi gør efter hjemtagelsen

Steen Hasselriis, borgmester, Halsnæs

Venstre, som borgmester Steen Hasselriis er valgt for, er store fortalere for udlicitering af kommunale opgaver – men for ham er det vigtigste, at opgaverne løses bedst muligt.

- Det er ikke afgørende for mig, om opgaven bliver løst af kommunen eller en privat aktør, men om vi får opgaven løst i den rette kvalitet og til den rette pris, og det må man sige, vi gør efter hjemtagelsen, siger han.

Sygefraværet er næsten halveret

Når det er gået så godt som tilfældet er, skyldes det også, at de ansatte har gjort en stor indsats.

- De har været på efteruddannelse og har gjort en stor indsats for at hjælpe hinanden. Derved er vi nået det fine resultat, siger han og glæder sig over, at sygefraværet er faldet fra 12 procent til cirka syv procent.

Det er en uvildig ekstern konsulent, der har kvalitetstestet rengøringen efter den fælles nordiske INSTA 800-standard på blandt andet folkeskolerne i Halsnæs. 

Tidligere på måneden vedtog Hillerød Byråd, at kommunens egen rengøringsenhed  fremover skal varetage rengøringen i hele kommunen. 

Beslutningen er blevet truffet, efter år med private rengøringsfirmaer, som har skabt problemer for kommunen siden 2013, hvor man valgte at udlicitere halvdelen af rengøringen på institutioner og plejehjem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik