Vennerne startede indsamling. Nu kan kræftsyge Maia få behandling i udlandet

En støttekoncert med kendte musikere og indsamling har ført til, at Maia Saabye Christensen, der er ramt af en aggressiv og svært helbredelig kræftform, nu kan begynde behandling i udlandet.

Maia Saabye Christensen har svært ved at sætte ord på det.

Mest fordi, det er vanskeligt sådan rigtigt at begribe og rumme den enorme støtte og kærlighed, hun oplevede torsdag aften og i dagene op til.

 
 
Foto: Privatfoto

Hendes ordvalg gør holdt ved gloser som overvældende. Rørende. Emotionelt.

Og håb. Måske vigtigst af alt.

Indsamlingen, der nåede en hidtidig kulmination med en støttekoncert torsdag aften, betyder nemlig, at hun nu kan gå i gang med en dyr, men vital behandling i udlandet. Og her menes vital i ordets bogstavelige betydning.

Maia Saabye Christensen er ramt af kræft. Sygdommen har spredt sig og er så aggressiv, at lægerne i Danmark så godt som har opgivet at behandle hende. 

Da brystkræften spredte sig til begge lunger, lymfer og knogler, og lægernes behandling viste sig uden effekt, trådte venner og familie til. Én fik stablet en online indsamling på benene, så Maia kunne sigte efter den dyre behandling i Tyskland, mens en anden gik i gang med at organisere en støttekoncert.

Det var den, der torsdag aften fandt sted på Krudttønden på Østerbro.

- Det forløb bare perfekt. Der var fuldt hus og det kunne ikke have gået bedre. Hvordan skal jeg nogensinde kunne gengælde alle de her mennesker, der har gjort så meget for mig? Jeg er rørt til tårer og dybt taknemmelig, siger Maia Saabye Christensen.

Det er tre et halvt år siden Maia Saabye Christensen fik konstateret en aggressiv form for brystkræft.
Det er tre et halvt år siden Maia Saabye Christensen fik konstateret en aggressiv form for brystkræft.
Foto: Privatfoto

Over al forventning

Kunstnere som Rasmus Nøhr, Aske Jacoby og Rie fra Danser med Drenge optrådte på scenen foran et publikum, hvor omkring halvdelen var Maias venner, familie og bekendte.

quote Det giver mig håb. Håb for fremtiden og håb for livet

 

- Man får det bedste at se i andre mennesker, når man er i sådan en situation, som jeg er i. Det er kæmpestort at opleve, at folk træder til og hjælper, siger Maia Saabye Christensen.

Den anden halvdel af de fremmødte var mennesker, der ikke kendte Maia, men havde læst eller hørt hendes historie og ønskede at støtte hendes kamp for livet.

 
 
Foto: Privatfoto

- Det, der måske rørte mig allermest på aftenen, var, at så mange, jeg slet ikke kendte, kom hen og fortalte, at de havde hørt min historie, mens de holdt mine hænder, og sagde, at de ønskede mig alt det bedste.

- Nogle gange kan man godt gå rundt og tro, at folk temmelig egoistiske og kun tænker på sig selv. Men det her viser det smukke i mennesker, og at de virkelig gerne vil gøre noget andre.

Koncerten var kun annonceret på facebook, men budskabet spredte sig hurtigt ud over Maias vennegruppe. Kort efter dørene åbnede klokken 19 var Krudttønden hurtigt fyldt til randen med støttende koncertgængere.

- Der kom langt flere penge ind end forventet. Nogle mennesker har doneret flere tusinde kroner til min behandling. Det er så overvældende, siger Maia Saabye Christensen.

 
 
Foto: Privatfoto

Behandling i Tyskland nu mulig

Resultatet af indsamlingen og støttekoncerten er, at Maia Saabye Christensen snart kan påbegynde den immunbehandling i Tyskland, der før syntes langt uden for rækkevidde.

quote Nogle mennesker har doneret flere tusinde kroner til min behandling. Det er så overvældende

 

En fuld immunbehandling koster nemlig mellem 600.000 og 700.000 kroner. Men takket være indsamlingen rejser hun i starten af juni til en lille by i nærheden af Frankfurt og Göttingen for at få foretaget første behandling.

Ved første konsultation tappes noget af Maias blod og beriges med hvide blodlegemer. Dagen efter får hun det berigede blod tilbage i kroppen. Ugen efter har klinikken foretaget DNA-analyser og kan sætte gang i en immunbehandling.

Behandlingsformen hørte hun om fra en kvinde, der var i samme behandlingsforløb som hende.

- Hendes kræft spredte sig hurtigere end min og var mere omfattende. Hun startede i behandlingen for halvandet år siden, og i dag er hun så godt som kræftfri.

Efter de første to besøg på klinikken i den tyske by Duderstadt skal Maia Saabye Christensen med månedlige mellemrum til løbende behandlinger i en periode på et år til halvandet år.

Det havde ikke været muligt uden donationerne fra både nære og fjerne og endda meget fjerne venner. Og fra hundredevis af mennesker, som hun slet ikke kender.

quote Hvordan skal jeg nogensinde kunne gengælde alle de her mennesker, der har gjort så meget for mig? Jeg er rørt til tårer og dybt taknemmelig

 

Ligesom indsatsen og støtten fra venner, musikervenner og familie, som stablede støttekoncerten på benene, og kunstnere som auktionere kunstværker væk for at støtte økonomisk.

- Det giver en følelse af at være sikker i verden. Det at vide, at så mange mennesker rent faktisk føler en ægte omsorg for en og går så langt for at hjælpe en, gør, at man føler sig elsket, siger hun.

Nu kan Maia Saabye Christensen se fremad. Første behandling er 4. juli.

- Det giver mig håb. Håb for fremtiden og håb for livet.

Hvad gør immunterapi?

Immunterapi er en behandlingsform, hvor kroppens eget immunforsvar bliver udnyttet til målrettet at bekæmpe kræftceller.

Man forsøger ved behandlingen at aktivere immunsystemet til på forskellige måder at gå til angreb på kræftcellerne.

Immunterapi styrker immunforsvarets evne til at genkende og angribe kræftceller, og immunterapi svækker kræftcellernes evne til at forsvare sig.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik