Venner fandt ubådsejer: "Han var rystet men klar i hovedet"

Fire venner bragte den eftersøgte ubådsejer i land, hvor politiet overtog.

En fisketur i en motorbåd tager en helt uventet drejning for fire venner, som møder den eftersøgte ubåd i vandet ved Stevns sidste fredag. 

Da mændene ser ubåden ved et tilfælde i Køge Bugt, ringer de straks til politiet, som stiller dem om til redningstjenesten.

 

Herfra skal de nu guide helikopter og redningsmandskab frem til ubåden, skriver Helsingør Dagblad, som har talt med tre af de fire mænd, der alle ønsker at være anonyme. 

Ubåd synker hurtigt

 

De fire venner beslutter at lægge sig tæt ved den eftersøgte og sejler kun fire meter fra ubåden, da ejeren kommer op i bådens tårn. 

Her spørger én af de fire mænd, om han er okay.

 

De ved nemlig, at han har været eftersøgt siden natten til fredag klokken 2.30, hvor kæresten til den endnu forsvundne Kim Wall tilkalder politiet. 

"Ja, men er I ikke venlige at blive liggende, for jeg skal lige ned og prøve at fikse noget. Det kan godt være lidt farligt", svarer ubådsejeren til mændene, hvorefter han er væk i cirka et minut.

Så kommer han op igen:

"Nu skal i komme tættere på," siger han, og rækker sin hånd henover halsen, hvilket de fire redningsmænd tolker som, at forsøget på at fikse båden er mislykkedes.

Herfra synker ubåden hurtigt:

 - Vi aner ikke, hvad der forgår, og der går ikke et halvt minut, før båden er væk. Først da hele ubåden er under vand, sætter ejeren af fra ubådstårnet og ligger nu i vandet, forklarer en af vidnerne til Helsingør Dagblad.

"Jeg var alene ombord"

Der smides et reb ud i vandet, så ubådsejeren kommer op til de fire mænd.

- Vi får ham sat ned, spørger om han er okay, og om der er flere personer ombord på ubåden. Det siger han, at der ikke er, og vi sætter kursen mod land, siger et af vidnerne.

På vejen ind fortæller han, at han har forsøgt at reparere ventilen til ballasttanken, da han går ned i båden igen, men et håndtag var gået i stykker, hvilket var fatalt for ubåden.

- Han virker en smule rystet, men er alligevel klar i hovedet. 

Over telefonen beder politiet om oplysninger om, hvorvidt der er andre om bord på ubåden.

Hertil svarer ubådsejeren: "Jeg var alene om bord".

Der bliver også spurgt til den savnede svenske journalist, Kim Wall, der var med på båden, da den sejlede ud af København aftenen før, og han svarer:

"Hun blev sat af klokken 22.30 i aftes på Refshaleøen".

Da de alle kommer i land, aviser ubådsejeren at få tørt tøj på eller at foretage et telefonopkald. 

"Hvis det er okay med jer, så vil jeg gerne lige have lov at gå ind i mig selv et øjeblik", siger han til de fire helte.

Helikopteren lander ved siden af havnen. Politiet ankommer også. 

Sank han båden med vilje? 
- Det kan vi ikke svare på, for vi ved ingenting om ubåde, så det vil være gisninger. Da vi ankom til båden, var den ikke ved at synke, og den kunne sejle med en okay fart, siger en af mændene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik