Ven ville skydes i maven

To venner blev lige kåde nok under en fest i den enes lejlighed i Roskilde lillejuleaften sidste år. Efter en nat med øl og amfetamin, fandt den 24-årige af dem et luftgevær i en kasse, og det skulle da afprøves.

I retten fredag den 6. maj i år forklarede hans 26-årige ven, der holdt festen, at vennen tog geværet og sagde »skyd mig, skyd mig« og med sine fingre formede en skydeskive på maven. De placerede sig syv meter fra hinanden, og så fyrede den 26-årige et skud af, skriver DAGBLADET Roskilde.
Den 24-årige mand faldt om til stor forskrækkelse for kammeraten, der fór hen til ham og løftede trøjen op. Han forklarede for retten, at der var et lille hul i maven, men ikke noget blod. Da vennen hurtigt blev dårligere, tilkaldte den 26-årige en ambulance. Ifølge lægerne, der behandlede den 24-årige, var der læsioner på hovedpulsåren i bughulen, hvilket betød, at den 24-årige var i overhængende livsfare, da han ankom til skadestuen.
Fredag blev den 26-årige idømt tre måneders fængsel. I afgørelsen lagde retten vægt på de voldsomme skader, som skuddet forvoldte, og retten så ingen grund til at gøre dommen betinget.
Lægerne har i deres rapport til retten skrevet, at den 24-årige formentligt slipper uden varige mén fra skyderiet, men at han vil være mærket af operationen i cirka et halvt års tid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik