Veluddannede unge har svært ved at få job

Vi er for dårlige til at få unge med lang uddannelse i job. Mange af de unge, blandt andet de nyuddannede akademikere, bor i København.

Unge som  har en lang videregående uddannelse og som dermed er det,  som man kalder veluddannet,  har stadig svært ved at finde et job.

Alene i København er der stadig flere tusind arbejdsløse akademikere.

Og en stor del af dem er i risiko for at blive langtidsledige. Det har en rapport, der blev lavet for beskæftigelsesudvalget i København tidligere fastslået.

Nye tal på bordet

Nu er der så ny statistik fra OECD på bordet. Og netop når det handler om at få unge med en videregående uddannelse i job, så ligger Danmark i den lave ende.

Det viser en listen over 33 lande. En liste som den internationale økonomiske organisation OECD har lavet.

Tallene viser, at det kun er 83 procent af de unge med en videregående uddannelse, her i landet, der er mellem 25-34 år, som har fået et job.

Det placerer Danmark helt nede på en 20.-plads.

quote Det maner til eftertanke. At vi er dårligere til at få unge i arbejde, end mange af de lande, som vi  sammenligner os med.

Søren Pind, Uddannelsesminister, Vesntre

Island får de unge i arbejde

Island klarer sig bedst, når det kommer til at få unge med lang uddannelse i job. Her er 92 procent af de 25-34-årige i arbejde.

Holland og Luxemburg følger efter. Sverige og Norge er også foran Danmark. Her er tallet 87 procent.

Minister: Det maner til eftertanke   

Uddannelsesminister Søren Pind fra Venstre siger, at det maner til eftertanke. At Danmark er dårligere til at få unge i arbejde end mange af de lande, som vi normalt sammenligner os med.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik