Joy Mogensen, borgmester, Roskilde (Socialdem.): "Vi er meget tilfredse med projektet. Nu er det vigtigt, at det bliver godt bearbejdet, så vi får alle detaljerne på plads også". Foto: TV2/Lorry

Velkommen i Roskildes nye badeby

Roskilde får sig en topmoderne svømmehal, fremgår det af projektet, som blev afsløret tirsdag aften i Roskilde-Hallerne.

Svømmehallen kommer til at ligge sammen med det nuværende Roskildebadet, og der er afsat 135 millioner kroner i budgettet til byggeriet.

Det var Creo-arkitekterne sammen med JAJA-arkitekterne, som løb af med sejren, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det her er et flot projekt. Der er noget for alle brugergrupper, sagde formand for dommerkomiteen og for kultur- og idrætsudvalget, Birgit Pedersen (SF), ved afsløringen.

Hallen kommer til at rumme en wellness-afdeling med saunaer og både et koldt og et varmtvands-bassin, et bassin til de store børn, hvor der må leges vildt, samt et nyt 50-meter-bassin med 356 tilskuerpladser.

Desuden har arkitekterne lavet tre »gårdhaver«. Der vil være et udendørs lege-område til de mindste børn med legemuligheder, som naturligvis indeholder vand, et ude-wellness-område og en udendørs cafe.

Det hele bygges sammen med den eksisterende svømmehal, hvor hele området med omklædning, saunaer og foyer renoveres, skriver DAGBLADET Roskilde.

Nu hvor rammerne er sat, skal de fyldes ud i dialog med brugerne.

- Vi er meget tilfredse med projektet. Nu er det vigtigt, at det bliver godt bearbejdet, så vi får alle detaljerne på plads også, siger borgmester Joy Mogensen (S).

Det forventes, at den nye svømmehal står færdig omkring årsskiftet 2017/18, skriver DAGBLADET Roskilde.