Velgørenhed: Asylcenter får brugte cykler fra borgere

Ved Allerød Station vil man fremover finde gule cykler til områdets asylansøgere.

På Center Sandholm har et nyt projekt været en stor succes for både borgere og asylansøgere. 

Man har nemlig gjort det muligt at donere sin brugte cykel, så beboerne kan cykle til og fra stationen i byen. 

Projektet er døbt 'De Gule Cykler', fordi alle cyklerne bliver malet og sat i stand, før de bliver givet videre til deres nye ejermænd. 

- Vi er en stor gruppe mennesker, som ikke nødvendigvis har samme holdning til, hvor mange der skal komme. Men jeg tror, at alle er enige om, at dem, som så er kommet, skal vi hjælpe så godt, som vi kan. Og det her gav mere mening end at bruge dagen på mange andre team-building-aktiviteter, fortæller Torsten Hvidt, der er frivillig, til TV 2 Lorry. 

Bredt samarbejde i byen

Det er frivillige selv, der har repareret og malet de brugte cykler, mens Nordsjællands Politi har givet asylansøgerne et kursus i at bruge dem sikkert.  

Projektet er et samarbejde mellem Allerød Kommune, Nordsjællands Politi og Røde Kors, og cyklerne får plads ved siden af de eksisterende cykelskure ved Allerød Station.

Borgmester Jørgen Johansen er meget tilfreds med samarbejdet:

- Det er da fantastisk, at tre store enheder, kommune, politi og Røde Kors, kan samarbejde om at gøre livet nemmere for en gruppe beboere her i kommunen. I Allerød Kommune har vi et godt fællesskab, hvor vi hjælper hinanden. Og det her projekt er endnu et eksempel på, at alt kan løses, hvis bare vi går sammen, siger han i en pressemeddelelse. 

Har du lyst til donere en cykel eller andet cykeludstyr som cykelhjelme og lygter, kan du altid aflevere din donation ved Røde Kors Center Sandholm, Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød.
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik