Vejsalt bliver nu rationeret

Saltkrævende. Sådan kan de sidste ugers vejr beskrives. Og det er ikke kun i Danmark, at et nyt lag sne lægger sig hver gang, der netop er blevet ryddet og saltet. Hele Europa har haft brug for store mængder salt, og det kan efterhånden mærkes, skriver DAGBLADET Køge.På Køge Havn ligger Brøste saltlager, der leverer til hele Sjælland. Og her er det blevet nødvendigt at rationere saltet.

- Der er ingen tvivl om, at hvis ikke der kommer flere skibe med salt indenfor en overskuelig fremtid, så bliver vi pressede, siger Nicolai Ravn, business manager hos Shipping.dk, som administrerer Brøste saltlager.

Brøste har dog stadig omtrent 20.000 tons salt på lager. Det dækker, ifølge Nicolai Ravn, saltforbruget i omkring en uge mere.

- Når der som nu er rigtig gang i den. Så bliver der hentet mellem 5000 og 7000 tons salt om dagen. Bare i dag tirsdag er der blevet hentet 2000 tons inden klokken 9.30. Så det kan sagtens blive snært, siger Nicolai Ravn.

Mellem 200 og 225 lastbil kører hver dag til Køge Havn for at hente de 5000 til 7000 tons salt. Næste skib med salt til lageret kommer i weekenden. Det medbringer 5000 tons salt. Andre steder i landet er saltbeholdningen allerede nået ned på nul. Det gælder blandt andre Ikast-Brande Kommune, hvor de nu bruger sand i stedet for salt. Helt så slem er situationen endnu ikke i Køge.

- I dag har vi i alt 400 tons salt liggende på vores to pladser, forklarer anlægsformand på ETK Frank Thorsen.

De 400 tons salt dækker otte udkald - et udkald er en tur rundt på alle de veje, der er omfattet af Køge Kommunes vinterberedskab.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere