Vejen banet for ny skøjtehal

I mere end syv år har Københavnske skøjteklubber ventet på en ny, permanent skøjtehal på Østerbro. De blev lovet en ny af kommunen, da den gamle blev revet ned, men siden har sagen bare trukket i langdrag. Her til aften besluttede Kultur- og Fritidsudvalget så endeligt, at finansieringen af en ny skøjtehal skal indgå i forhandlingerne om næste års budget.

Københavns Kultur- og Fritidsudvalg indstillede her til aften til, at den ny skøjtehal skal være en del af næste års budget.

"Jeg håber, at der kommer en ny skøjtehal. Vi har i udvalget hvert fald indstillet til at der kommer en ny hal, at det bliver en del af de kommende budgetforhandlinger," siger Københavns Kultur og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti til TV2 Lorry i dag.

En af de 400 ungdomsskøjteløbere, der drømmer om en ny skøjtehal på Østerbro er 13-årige Sara Buch-Weeke.

"Jeg synes det er vigtigt, at vi kan skøjte tæt på der, hvor vi bor, og jeg synes det er vigtigt, at vi kan dyrke sport, uden at vi skal tage sådan langt væk," siger hun til TV2 Lorry.

I 2008 blev Østerbros skøjtehal revet ned for at gøre plads til FCK-chefen Flemming Østergaards drøm om en multiarena.

Finanskrisen slog Flemming Østergaards drøm i stykker, og multiarenaen blev aldrig til noget. Østerbros skøjtehal blev altså revet ned uden grund. Som et plaster på såret fik skøjteklubberne en midlertidig hal.

Lige nu har Østerbros skøjteklubber en midlertidig hal, men den står til at blive revet ned om et halvt år. Hvis den politiske proces skulle gå i stå og politikerne alligevel ikke beslutter at opføre en permanent skøjtehal, vil står skøjteløberne uden sted at træne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Nicolai Geertsen

playDe ringer fra hele verden for at høre om danskers helt vilde scoring

20201101-171511-l-1920x1276we.jpg

FCK-spiller ramt af corona

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere