Vejarbejde på vej: Her er de 16 steder, der skal renoveres

Københavns Kommune sætter gang i tredie etape af et stort vejarbejde. Det er en totalrenovering af gaderne med så få gener som muligt.

Bilerne drøner forbi på Rovsinggade på Ydre Nørrebro. Der er buler i asfalten og kantstenene er trykket ned flere steder. En typisk Københavnsk gade og en af de mange veje, der skal renoveres i 2018.

Og nu tænker du nok: Vejarbejde, åh nej... Men Københavns Kommune og deres entreprenører og rådgivere har valgt at samarbejde på en ny måde omkring vejarbejdet denne gang:

- Vi involverer NCC, Aarsleff, Munck og vores rådgivere så tidligt i forløbet som muligt for at kunne bruge deres erfaringer i planlægningen fra starten. Det skulle gerne gøre vejarbejderne mindre generende for trafikanterne, siger Henriette Hall-Andersen, centerchef i Miljø- og Teknikforvaltningen. 

Bedre veje

Der er tale om en totalrenovering af hele gader: Fortove, cykelstier, brolægninger og afvanding af kloakker. De 16 steder, der skal renoveres i 2018 kommer til at koste ca. 200 mio. kroner.

Renoveringen af vejnettet på Nørrebro får konsekvenser for mere end 21.100 køretøjer og 25.400 cyklister i døgnet alene på de fire gader, der er omfattet af aftalen. Helhedsgenopretningen på Nørrebro er en del af København kommunes samlede indsats for at genoprette vejnettet i hele byen. 

Ny strategi giver bedre planlægning

Det er første gang, at Københavns Kommune vælger at indgå i et strategisk partnerskab på infrastrukturprojekter, hvor alle de involverede i projektet i fællesskab samarbejder om at skabe projektet i de tidligste faser. Ifølge Kim Høgh Thomsen, områdedirektør i NCC Danmark, er det den helt rigtige vej at gå:

- Sådan kan vi sikre hensynet til borgerne, mens arbejdet står på. Der er nemlig mange sikkerhedsmæssige hensyn at tage til trafikanter som bilister, cyklister og gående. Det stiller krav om rettidig og involverende information, og her kan NCC trække på koncernens kompetencer tidligt i forløbet.

Det er tredie ud af fire runder med renovering af de Københavnske veje og arbejdet med de 16 projekter, slutter ved udgangen af 2018. 

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik