Veganeraktivister i protest mod Arlas børnefest

Aktivistgruppen Vegan Change vil fortælle sandheden om mælkeindustrien og planlægger derfor protest mod børnefestivalen Arla Food Fest i København.

I dag søndag afholder Arla den årlige madfestival Arla Food Fest i København, som hvert år er besøgt af flere tusinde børn og unge.

Men meget tyder på, at børnefestivalen på Islands Brygge får flere gæster, end dem, der har købt billet. 

Aktivistgruppen Vegan Change har nemlig arrangeret en protest foran festivalen, hvor gruppen vil være til stede med bannere og skilte, og dele flyers ud til festivalens gæster. Det fortæller Ulrik Myrtue, der er medlem af gruppen og medarrangør af protesten i dag. 

- Det er for at vise en anden side af mælkeindustrien, end den, industrien giver os. De maler et skønbillede af industrien med græssende køer og en landmand, der klapper sin ko. Men de viser ikke tvangsinsimination, kalve der  bliver taget fra deres mor og køer, der bliver skudt på slagteriet, siger han.

''Folk bliver måske provokeret over, hvorfor vi vil ødelægge en børnefest'' 

Medarrangøren af dagens protest, fortæller at Vegan Change vil være til stede til de kommende Arla Food Fest-arrangementer i både København og Jylland. 

- Vi vil gerne  fange dem, der deltager i festivalen, de almindelige danske forbrugere, og gøre dem opmærksom på, hvor dårligt man behandler dyrene. Dyreudnyttelse er så stor en del af vores samfund og mange mennesker tror bare, at køer er mælkemaskiner, siger Ulrik Mytue. 

quote Folk bliver måske provokeret over, hvorfor vi vil ødelægge en børnefest, men det vil vi fordi det er et kommercielt arrangement målrettet mod børn.

Ulrik Myrtue, Vegan Change

Ud fra gruppens facebookbegivenhed, er det alt mellem 30 og 150 demonstranter, der kan møde op i dag. 

- Folk bliver måske provokeret over, hvorfor vi vil ødelægge en børnefest, men det vil vi fordi det er et kommercielt arrangement målrettet mod børn. Og så kan man spørge om de hellere vil have at firmaet fører børn bag lyset, frem for at høre sandheden, siger Ulrik Myrtue. 

Aktivistgruppen Vegan Change holder oprindelig til i Århus, hvor billedet her er fra.
Aktivistgruppen Vegan Change holder oprindelig til i Århus, hvor billedet her er fra.
Foto: Vegan Change

Ingen alarm hos Arla

Hos Arla Danmark tager man ikke udsigterne til dagens protest så tungt. 

- Vi holder en stor festival for børn og unge med tusindvis af børn og unge, der kigger og smager på mad og mejeriprodukter. At der så står en mindre gruppe veganere udenfor og demonstrerer, det tager vi os ikke så meget af. Vi har en festlig dag og vil de demonstrere, skal de have lov til det, siger Kasper Ibsen Beck, der er kommunikationsdirektør i Arla Danmark. 

quote At der så står en mindre gruppe veganere udenfor og demonstrerer, det tager vi os ikke så meget af.

Kasper Ibsen Beck, kommunikationschef Arla Danmark

Og det er ikke noget, der kommer bag på aktivisten Ulrik Myrtue.

- Det er bare high road-teknikken. Vi kan se på folks ansigtsudtryk, at det gør indtryk og gæsterne burde faktisk ikke være sure på os, men nærmere omvendt, for vi fortæller sandheden. Det kan godt være, at de kan gå rundt og klappe en kalv, men de ser altså ikke den samme kalv blive slået ihjel, når Food Fest er slut, siger Ulrik Myrhøj. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik