Varsler voldsomt vejr i nat – luk vinduer og døre

Natten kan byde på tordenbyger og lokale skybrud med store mængder regn.

Voldsomt vejr kan ramme store dele af TV 2 Lorrys sendeområde i nat.

DMI har her til aften udsendt en varsling om, at der risiko for tordenbyger og lokale skybrud, og der kan lokalt falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

- Det er en meget drilsk vejrsituation, hvor der er meget fugt til stede og ikke særligt meget vind generelt. Dette gør, at bygerne bevæger sig langsomt og leverer deres nedbør mere lokalt, end hvis de havde en hurtig bevægelse, skriver DMI's vagchef Jesper Eriksen i sin seneste vejropdatering klokken 21.

De berørte områder er Nordsjælland, Roskilde, København Nord, Frederikssund, Greve, Solrød, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Albertslund, Hvidovre, Høje Taastrup, Rødovre, Ishøj, København og Tårnby.

DMI gør opmærksom på, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes.

Luk vinduer og døre

Bilister bør tilpasse kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og ikke køre ikke ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden.

DMI opfordrer desuden boligejere til at tjekke deres tagrender, nedløbsrør og afløbsriste samt lukke vinduer og døre.

Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Man bør derfor søge ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer, og man skal ikke søge ly under træer.

DMI fraråder endvidere, at man bader eller færdes på store, åbne områder som for eksempel fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.

Varslingen gælder fra midnat og frem til klokken 06 i morgen tidlig.

Flere vejbaner oversvømmet, da et skybrud ramte den københavnske vestegn tidligere på dagen. Her er det en videooptagelse fra Glostrup.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik