Varmestuer får alligevel glæde af Roskildes madoverskud

Ændringer i fødevarereglerne sikrer, at Kirkens Korshær stadig kan indsamle mad hos Roskilde Festival-boder.

De enorme madmængder, som boderne på Roskilde Festivalen hvert år har i overskud, kommer igen i år hjemløse til gode.

Det var dog lige før, at de danske fødevareregler havde spændt ben for Kirkens Korshærs årlige indsamling af ubrugte fødevarer fra Roskilde Festivalen.

Men med en hurtig manøvre har fødevareminister Mette Gjerskov (S) ændret retningslinjerne i reglerne, således at de velgørende organisationer stadigvæk kan sikre, at festivalens madoverskud går til ressourcesvage mennesker.

I 2012 blev der indsamlet ca. 10 tons mad

- Det skal være muligt for Kirkens Korshær at udnytte de ubrugte fødevarer til deres varmestuer og asylcentre, siger fødevareminister Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

- Med de nye retningslinjer sikrer vi, at rigtig mange mennesker, som i forvejen kæmper med hverdagen, får gavn af den ubrugte mad, der ellers bare ville være blevet smidt ud.

Hvert år indsamler Kirkens Korshær store mængder af ubrugte fødevarer fra Roskilde Festivalen til deres varmestuer. Alene i 2012 blev der ifølge organisationen indsamlet omkring 10 ton mad, som ellers var røget direkte i skraldespanden.

Madboder på Festivalen er ikke underlagt almindelige regler

Hidtil har det dog været forbudt for madboderne at videregive de ubrugte fødevarer til fødevarevirksomheder, der er underlagt almindelig kontrol - heriblandt Kirkens Korshærs varmestuer.

Men med de nye regler vil madboderne på Roskilde Festivalen ikke være underlagt de samme regler og kontrol som almindelige fødevarevirksomheder, fordi de kun eksisterer i en kort periode hvert år.

På EU-niveau vil ministeren arbejde for, at de fælles fødevareregler fremover tager højde for kampen mod madspild. Der kan derfor komme justeringer i retningslinjerne på et senere tidspunkt, fortæller ministeren.

Roskilde Festival skydes i gang lørdag aften.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik