Varm sushi på restauranter i hovedstaden

Det halter med at overholde reglerne på sushi-restauranter, men der er ikke fundet sygdomsfremkaldende ting.

Restauranter i Københavnsområdet med den populære sushi-mad får en del dumpekarakterer af Fødevarestyrelsen.
Halvdelen af de sushi-restauranter og take-aways-steder, som Fødevarestyrelsen har set nærmere på hen over sommeren, har ikke styr på opbevaringstemperaturer og egenkontrol.
Samtidig har Fødevarestyrelsen fundet sushifisk med for mange fordærvelsesbakterier i en fjerdedel af virksomhederne, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.
I hver femte kontrol var overskridelserne så høje, at Fødevarestyrelsen gav bøder.
Trods de mange overskridelser af reglerne fandt Fødevarestyrelsen ikke sygdomsfremkaldende bakterier i hverken råvarer til sushi eller i sushiruller.
De japanske delikatesser blev blandt andet undersøgt for Listeria bakterier, Stafylokokker og E. coli bakterier, der alle kan gøre forbrugerne syge.
Fraværet af sygdomsfremkaldende bakterier glæder udbrudskoordinator, Morten Lisby, der ser den del af resultaterne som tegn på, at mange af aktørerne i sushi-branchen har styr på råvarekvalitet og produktionshygiejne - trods behovet for opstramninger på opbevaringstemperaturer og serveringsprocedurer.
Tre ud af ti restauranter er blevet indskærper reglerne for opbevaring af råvarerne, fordi de skrev urigtige og vildledende oplysninger på menukortene.
Eksempelvis fandt Fødevarestyrelsen flere restauranter, der angav, at de serverede ægte krabbekød, selvom der var tale om imiteret krabbekød, den såkaldte surimi.
Fødevarestyrelsen var på godt 60 kontrolbesøg i Hovedstadsområdet og undersøgte 100 sushi-prøver fra i alt 20 virksomheder.
De besøgte restauranter kan vente endnu et besøg fra myndighederne inden for de næste to måneder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik