Vanvittigt gaderæs: Kørte 151 km/t, hvor man må køre 60

Politiet har i weekenden slået hårdt ned på ulovligt gaderæs på den københavnske vestegn. Syv fartsyndere står til at miste kørekortet.

Syv bilister står til at miste kørekortet efter weekendens udskejelser under ulovlige gaderæs-arrangementer på offentlig vej i både Ishøj og Avedøre Holme, hvor politiet dukkede op og foretog fartkontrol.

I Ishøj udløste det fredag aften en stribe fartsigtelser, som nu medfører bøder, klip og at fire personer kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet, mens to står til at miste det.

Lørdag udløste fartmålinger i Avedøre flere bøder og klip, så nu står syv til en betinget frakendelse, mens fem kommer til at miste kørekortet.

De højeste målinger lød på henholdsvis 151 km/t og 128 km/t på offentlig vej, hvor fartgrænsen lyder på 60 km/t.

- Det er hensynsløst og forbundet med stor fare at køre så stærkt. I de her tilfælde har det ikke været forbundet med en konkret fare, men der skal ikke meget til, før det kan gå galt. Det skaber stor utryghed for andre trafikanter og er til stor gene for borgere, der ikke har noget at gøre med væddeløbene, siger politikommissær Kim Madsen, Københavns Vestegns Politis færdselssektion.

Politiet: I skal ikke føle jer sikre

Traditionelt har der været såkaldte ’striber’ – dvs. veje, hvor motorinteresserede mødes og blandt andet kører ræs eller væddeløbskørsel – i Ishøj, Høje-Taastrup, Glostrup og Avedøre. Der er ofte tale om arrangementer, som kan flytte sig rundt og arrangeres ret spontant.

Kim Madsen slår dog fast, at politiet fremover vil følge de såkaldte ’stribe’-arrangementer meget nøje og være til stede med laserudstyr, når der trædes hårdt på speederen.

Han har derfor en opfordring til dem, der deltager i de ulovlige væddeløb:

- Man skal ikke føles sig sikker, for vi er klar til at lade hammeren falde. Kan man ikke finde ud af at køre efter færdselsreglerne, så kommer vi ud og henter kørekortene, siger Kim Madsen til TV 2 Lorry.

Lovlige løb

For de, der ønsker at deltage i gaderæs under ordnede forhold, er det muligt at komme helt tæt, når Racedays.dk afholder lovlige løb i Storkøbenhavn.

Det første af de lovlige arrqangementer foregik rent faktisk i weekenden på Kystholmen i Hvidovre og næste gang bliver den 18. august i tidsrummet 14-20. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik