Vanvittige stigninger i nyt københavnsk bakkeløb

Et nyt løb blev søndag testet på Amager Bakke i København, hvor løberne undervejs skulle forcere stigninger på 45 procent.

50 løbere fik søndag mulighed for at teste et nyt løb i København – et såkaldt bakkeløb – hvor deltagerne udfordrede sig selv på Amager Bakke, der normalt bruges som skibakke.

Løbet hedder Copenhill SkyRun og har en distance på fem kilometer. Det lyder som en rask lille tur for de øvede, men da det er en blanding af bjergløb, trappeløb og urban terræn, hvor løberne skal forcere heftige stigninger ad flere omgange, så føles kilometerne ekstra lange og udmattende.

Med andre ord er det en seriøs løbeudfordring, hvor man næsten med garanti godt kan forvente at få lidt syre i benene, når der går stejlt opad.

Amager Bakke-delen af ruten byder nemlig på seje stigninger op mod toppen af bakken, der samtidig ligger i 85 meters højde og dermed giver en flot udsigt ud over København.

- Bakken er 400 meter fra bund til top, og så er der op til 45 graders stigning på bakken, så hvis ikke man har syre i benene, når man ankommer, så har man det i hvert fald, når man smutter herfra, siger Henrik Affe, der er direktør hos Run365, der udformer og arrangerer løbet.

Med stigninger på op mod 45 procent får løberne deres sag for, når de skal gennemføre løbet Copenhill SkyRun, der afholdes på og omkring Amager Bakke.
Med stigninger på op mod 45 procent får løberne deres sag for, når de skal gennemføre løbet Copenhill SkyRun, der afholdes på og omkring Amager Bakke.
Foto: John Rahbek - TV 2 Lorry

- Vi har testet Copenhill for at finde ud af, hvordan ruten er, og hvordan det fungerer. Jeg kan ikke sige så meget endnu, men vi planlægger fire-fem store events herude af forskellig slags såsom stafetter og halvmaraton, siger Henrik Affe.

En af løbets deltagere, Henrik van Komen Poulsen, var meget begejstret for testruten, og han glæder sig til, at det står helt færdigt.

- Det er hårdt, men megafedt. Og så er det en god mulighed for at træne højdemeter, som man ikke ligefrem kan her i Danmark. Når de bliver helt færdige, bliver det en fed rute, og så er det bare unikt med sådan en bakke her midt i København, siger han.

Den hurtigste tid i søndagens løb lød på 22 minutter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik