Arkivfoto af regionaltog på Kystbanen. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Scanpix

Vanvittig leg: Unge løber over skinnerne foran kørende tog

17-årig konkurrede med sin ven om, hvem der turde komme tættest på fremkørende tog. Det er ikke første gang, at unge leger med livet som indsats.

To unges livsfarlige leg på Kystbanen har ført til, at Nordsjællands Politi har sigtet en 17-årig dreng fra Helsingør for overtrædelse af jernbaneloven.

Det sker efter, at drengen sammen med en ven løb tværs over skinnerne foran et kørende tog ved Helsingør natten til fredag ved 01:30-tiden, skriver Helsingør Dagblad.

Den 17-årige blev pågrebet af en patrulje, efter at tog-og banepersonale havde tilbageholdt ham. Det lykkedes drengens ven at stikke af.

Læs også 19-årig togklatrer overlever livsfarlig leg

Farlig konkurrence

Ifølge politiet havde de to unge drenge en konkurrence kørende om, hvem der turde komme tættest på et af de fremkørende tog.

Det er ikke første gang, at unge leger med livet som indsats på Kystbanen. Flere gange i år har Nordsjællands Politi fået henvendelser fra banepersonalet i Helsingør om unge, der løber over skinnerne på baneterrænet, skriver Helsingør Dagblad.

Ifølge avisen er det farlige fænomen kendt i USA og England under betegnelsen 'Chicken' (kylling på dansk, red.) og har kostet en del unge livet.

Læs også Kvinde ramt af tog: Ville krydse skinner, mens bom var nede