Vanvittig kørsel ved vejarbejde i nat: 42 får megabøder og mister kortet

Mange bilister, der kørte på Køge Bugt Motorvejen i nat, kan se frem til at få en klækkelig bøde i deres e-boks.

Politiets fartkontrol på Køge Bugt Motorvejen havde mere end almindeligt travlt i nat.

For mens asfaltarbejdere fra klokken 22 torsdag aften frem til klokken fem fredag morgen knoklede for at lægge belægningen på motorvejen, så kørte mange bilister forbi i alt for høj fart.

Og det udløser nu en regn af bøder og frakendelser af kørekort, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi, der havde taget opstilling med måleudstyr for at fange fartsynderne i samme tidsrum.

Politiet havde på Twitter på forhånd advaret om ATK-målingen på strækningen mod syd ved Karlslunde, og der var 75 meter før ATK vognens mulige blitz placeret en ”Pas på min far” kampagneplakat.

Der var ved vejarbejdet nedskiltet til en højeste tilladt hastighed på 50 km/t.

Højeste hastighed på 141 km/t

Men det var mange af bilisterne åbenbart ligeglade med, for hele 42 bilister blev målt til en hastighed på over 100 km/t hvilket udløser en bøde på minimum 10.000 kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

De høje bøder skyldes, at der er skærpede omstændigheder med fordobling af bøden, når det foregår i et vejarbejde.

Den højeste målte hastighed var på 141 km/t.

100 andre køretøjer  – herunder en del lastbiler - kørte også for stærkt og overskred fartgrænsen med 30 procent, hvilket udløser en bøde på 3000 kroner og et klip i kørekortet.

I alt endte 369 med at blive fanget i fotofælden ud de 2620 bilister, der passerede ATK vognen.

- Folk skal forstå, at man skal køre ordentligt, og det er ikke sidste gang, vi tager ud og blitzer om natten. Det er værst for de vejarbejdere, som risikerer at blive kørt ned, mens de er på arbejde, så dem vil vi gerne passe på, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik