Vanvidskørsel ved gaderæs spredte sig til flere kommuner

Et annonceret træf ved Striben i Ishøj udløste flere hundrede fartforseelser og spredte sig videre til Høje-Taastrup. Borgmesteren vil nu sætte hårdt ind.

209 kilometer i timen i en zone, hvor man må køre 70.

91 kilometer i timen med børn i bilen på en strækning med fartgrænse på 50.

Lørdagens annoncerede og omdiskuterede træf ved Striben i Ishøj udløste en sand bøderegn til bilister, der så stort på færdselsloven.

På strækninger i området om træffet – der løbende flyttede sig rundt på Vestegnen – blev der målt næsten 350 fartforseelser og omkring 60 andre overtrædelser af færdselsloven.

Mindst otte står til at miste kørekortet, mens 32 får klip i kørekortet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Højdespringeren var bilisten, der kørte 209 kilometer i timen på Ishøj Stationsvej, hvor fartbegrænsningen er 70.

- Vi ser desværre nogle store fartoverskridelser, og det koster nu flere førerretten, siger Søren Enemark, vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.

Populært mødested var blokeret

Der var på forhånd lagt op til konflikt ved træffet på Industribuen, der også kendes som Striben. Ishøj Kommune havde på forhånd afspærret stedet med betonkloder og offentligt meldt ud, at området ville være spærret.

Gaderæset er nemlig et kæmpe problem for kommunens borgere, har Ishøjs socialdemokratiske borgmester Ole Bjørstorp tidligere udtalt til TV 2 Lorry:

- Vi kan ikke forhindre arrangementet, for det er ikke i sig selv ulovligt at køre bil. Men jeg mener ikke, at vores veje skal bruges til at køre ræs på. Det må de finde nogle andre steder på nogle lukkede baner at gøre, udtalte han inden træffet.

(Artiklen fortsætter efter billedet...)

Ishøj Kommune havde opsat afspærringer ved Industribuen, så bilentutiaster ikke kunne forsamles.
Ishøj Kommune havde opsat afspærringer ved Industribuen, så bilentutiaster ikke kunne forsamles.
Foto: TV 2 Kosmopol

Træf flyttede rundt fra sted til sted

Netop det valgte fart-entutiasterne at gøre, oplyser politiet.

Efter noget tid i området ved Ishøj rykkede arrangementet til en stor parkeringsplads på Helgeshøj Allé i Høje-Taastrup, hvor der ankom yderligere et større antal biler. Her bad ejerne af parkeringspladsen dog politiet om at fjerne forsamlingen.

- Vi har fokus på gaderæs-arrangementer også i den kommende tid. Flytter de rundt, flytter vi med – og det er klart, at hvis en grundejer beder os om hjælp, så hjælper vi, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Blandt fartsynderne på Helgeshøj Allé var en 28-årig mand med børn i bilen, der blev målt til at køre 91 kilometer i timen i en 50 km/t-zone.

Arrangementet flyttede derefter til en anden parkeringsplads i Høje-Taastrup, hvor det efterfølgende langsomt blev opløst.

(Artiklen fortsætter efter videoen...)

Forår er også sæsonstart for fænomenet gaderæs som foregår mange steder i hovedstadsområdet, men flere kommuner vil nu have stoppet bilentusiasterne

Frustreret borgmester vil sende klart signal

Netop Høje-Taastrup har tidligere døjet med gaderæs i kommunens industrikvarterer. Derfor ærgrer tilbagekomsten af træffet kommunens borgmester, Michael Ziegler (K).

- Jeg har ikke noget at kritisere Ishøj for, men vi er frustrerede over, at de valgte at kommer hertil, siger han til TV 2 Lorry.

Borgmesteren roser politiets indsats med at få brudt gaderæset op og fortæller, at kommunen nu vil gå i dialog med dem for at forhindre træf og gaderæs i kommunen.

- Vi kommer til at tale med politiet om, hvad vi kan gøre for at sikre, at det ikke bliver en tilbagevendende begivenhed. Hvis der er noget, vi kan gøre som kommune, så gør vi det. Det handler om at sende et klart signal til dem om, at det slet ikke er en mulighed for dem at køre ræs i Høje-Taastrup Kommune, siger Michael Ziegler.

 

Politiet var talstærkt til stede både i Ishøj og senere i Høje-Taastrup som her på billedet.
Politiet var talstærkt til stede både i Ishøj og senere i Høje-Taastrup som her på billedet.
Foto: Presse-fotos.dk

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik