Vandhuller på savanne forhindrer oversvømmede bydele

Zoologisk have i København er gået igang med et vandafledningsprojekt, der fremover skal sikre byen mod regnfyldte kældre.

quote Zoologisk have ligger på toppen af Frederiksberg og på den måde kan vi tilbageholde vandet så tidligt som muligt.

Kathrine Bebe, Projektleder for Frederiksberg Forsyning.

Når regnen for alvor siler ned, skal der ikke meget til at forestille sig, hvor meget vand der løber ned ad bakken fra ZOO mod Frederiksberg og Valby.

Det kom især til udtryk ved sidste stormflod i København. Der oplevede man flere steder i København, at kloakkerne havde vanskeligheder ved at følge med. 

 

- Alle kan jo huske skybruddet i 2011, hvor der var vand alle vegne i københavn og ved at integrere en masse af de her løsninger rundt omkring i byerne, så kan vi få så meget overfladevand som muligt ud af vores kloaksystem, og sikre fremtidige hændelser, siger Kathrine Bebe, projektleder hos Frederiksberg Forsyning. 

Derfor har Frederiksberg Forsyning henvendt sig til Københavns ZOO med et godt tilbud, hvor de dækker omkostningerne for en klimasikring, der både kommer dyrene i haven og borgerne i byen til gode:

- Zoologisk have ligger på toppen af Frederiksberg og på den måde kan vi tilbageholde vandet så tidligt som muligt. På den måde sikrer vi, at de huse, der ligger længere nede ikke oversvømmer, når vi har de her store mængder regn gang på gang, siger Kathrine Bebe.

Regnvand til Savannen

I første omgang bliver størstedelen af Søndermarken frakoblet kloaknettet, hvilket betyder at regnvandet så i stedet ledes ud på Savannen i ZOO.

Her vil det blive samlet i to nye vandhuller, der, hvis nødvendigt, kan holde tusindvis af kubikmeter vand. Samtidig etableres nedsivningsgrus langs kanten af Savannen, som skal lede regnvandet hurtigere væk.

- Vi får jo lavet nogle ting på Savannen, som gavner dyrene og gæsterne, og så vi slipper for at have så meget mudder, det har vi haft nogle problemer med. Men nu får vi ændret underlaget, så vandet lettere kan løbe væk. Så vi får dels noget, som bliver pænt at se på for publikum, og noget der kan sikre afstanden mellem dyrene og gæsterne, og så får vi lavet en omlægning af anlægget her, fortæller Rikke Bydam, miljøkoordinator i Zoologisk Have København. 

Projektet forventes at være færdig til sommer. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20_percent

playOmstridt solcellepark droppes - naboklager har ikke haft betydning, siger udvalgsformand

brand solum roskilde drone

playKæmpe affaldsbrand næsten slukket - brandvæsenet er dog langt fra færdige

breddam 2

Råstofplan fra Region H møder kritik: ”Vi ender som en hullet ost”

Movias busstoppesteder

Vestegnskommune bliver en af landets første med 100 procent fossilfri busser

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere