Vandforurening i Køge udløser påtale

Energiforsyningen i Køge har fået en skriftlig påtale af Køge Kommune, fordi Energiforsyningen under drikkevandsforureningen i juni i år valgte at genindsætte fem rentvandstanke ved Køge Vandværk uden først at have de nødvendige tilladelser på plads. Det skriver DAGBLADET Køge.

Ved den seneste vandforureningssag i august viste det sig, at forureningen stammede fra revner i netop disse rentvandstanke.
Direktør i Energiforsyningen Line Hollesen indrømmer, at alt tyder på, at den seneste forurening af drikkevandet i august kunne være undgået, hvis man havde undersøgt tankene, inden de blev taget i brug.
- Vi skulle have tømt vandtårnet for vand og havde brug for reservekapaciteten fra rentvandsbeholderne. Vi vidste godt, at tankene var et sårbart punkt, og havde forinden planlagt, at de skulle undersøges nærmere. Når vi i første omgang tog dem ud af drift i juni, var det et led i kildesporingsarbejdet. Men på det tidspunkt var der intet, der tydede på, at forureningen skyldtes tankene, og derfor tog vi dem i brug igen, siger Line Hollesen til DAGBLADET Køge.
Line Hollesen afviser, at Energiforsyningen har lavet en fejl, fordi man allerede under det første kogepåbud i et notat har oplyst kommunen om, at man tog vandtankene i brug igen.