00:48

Sådan så det ud i Køge her til aften.

Stormflod i Køge sprænger 24-årig rekord: Steg med over halvanden meter

I Køge er en 24 år gammel rekord allerede nu blevet slået. Men vandet stiger stadigvæk.

Allerede nu er en 24 år gammel rekord blevet slået i Køge.

Rekorden er en såkaldt vandstands-rekord. Men er man husejer i handelsbyen, så er den nye rekord ikke noget at råbe hurra for.

Vandstandsrekorden har indtil nu lydt på 151 centimeter over normal vandstand og blev målt den 17. januar 1992. I morges lød prognosen om den forventede vandstand i Køge på 156 centimeter over normalen. 

Læs også Politi advarer: Stormflod kan kræve evakuering på Amager

Men selvom vandstanden ikke forventes at toppe før om en time, så er rekorden allerede slået. Lige nu er vandstanden i Køge på 153 centimeter, hvilket altså slår den 24 år gamle rekord.

Men det er ikke slut endnu. For ifølge den nye prognose stiger vandet til hele 163 centimeter, før det trækker sig tilbage.

Det betyder blandt andet, at rensingsanlægget i Køge er udfordret.

Det skriver Køge Kommune på deres hjemmeside. Her meddelser kommunen, at der er risiko for, at spildevand kan komme op i kældre.

Læs også Vandet stiger: Se her, hvornår vandet topper hos dig

Derfor beder Køge Kommune nu borgerne om at spare på vandet.

"Vi har brug for din hjælp: Spar på vandet (undgå unødige bade, opvask, tøjvask og andre vandkrævende aktiviteter). Undlad også, at bortlede vand ved at løfte kloakdæksler og oversvømme kloakkerne yderligere", står der på kommunens hjemmeside.

 

02:02

Her kan du se hvor galt det gik i Køge i 1872. 

Luk video