Vandchef kritiserer regeringen efter giftudslip

Jens Andersen, der er planchef i Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (Hofor), er vred over, at det fortsat er tilladt at sprøjte med gift tæt på vitale kildepladser. Det skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

- Vi har i årevis kritiseret de siddende regeringer for, at de fortsat tillader, at man sprøjter med gift tæt på vitale kildepladser, hvor man borer efter vand. Jeg er forbandet over, at regeringen ikke beskytter kildepladserne ordentligt, siger Jens Andersen til DAGBLADET Roskilde.

Se indslag fra 25.7.13: Plantegiftudslip nær drikkevandsboring

En traktor med giftsprøjte væltede i mandags på en skrå mark blot 150 meter fra en boring på Hulemølle Kildeplads, vest for Lejre by. 4000 liter plantegift løb ud over jorden, og et større gravearbejde er i gang. Hofor måtte lukke boringen.

- Hvad laver en giftsprøjte så tæt på en boring? Uheld sker jo, siger Jens Andersen.

Der er ni andre boringer på kildepladsen med ca. 100 meters mellemrum, og yderligere en række boringer på den nærliggende Ledreborg Kildeplads.

Samlet set giver de to kildepladser 2,6 mio. m2 vand årligt til ca. 1,2 mio. mennesker i hovedstadsområdet.

- Vi holder alle boringerne under skærpet tilsyn de kommende måneder. Dette er et vandintensivt område, og det er store vandmængder, der kan blive berørt. Hvis vi finder forurening i de øvrige boringer, kan der i værste fald ryge to kildepladser, siger Jens Andersen til DAGBLADET Roskilde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik