Valgsted løbet over ende: Nu kommer valgansvarlig med opråb

Det gav store udfordringer for Københavns Kommune, at mange borgere valgte at brevstemme til søndagens Europa-parlamentsvalg.

Der var trængsel som aldrig før, da københavnerne valfartede til valgboksene under brevafstemningen til dagens Europa-parlamentsvalg.

Dobbelt så mange har brevstemt til Europa-Parlamentsvalget som ved sidste valg. I alt blev der afgivet 32.634 brevstemmer, mens der til sammenligning i København blev afgivet 18.397 brevstemmer ved valget i 2014.

Sideløbende brevstemte københavnerne i samme periode omkring 19.000 gange til folketingsvalget, og derfor kæmpede Københavns Kommunes borgerservice med kødannelser og forsinkelser den 22. maj - og igen den 23. maj, hvor der var sidste frist for at brevstemme til Europa-parlamentsvalget.

Har brug for mere smidig løsning

Det massive pres får nu Thomas Jakobsen, direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen og valgansvarlig i Københavns Kommune, til at efterlyse nye løsninger, der kan gøre kommende brevstemmevalg mere smidige og effektive.

- Selvom det er enormt glædeligt, at så mange københavnere gør brug af deres demokratiske stemme, kommer vi ikke udenom, at det giver udfordringer. Med de usædvanligt mange brevstemmer kører vi på grænsen af forvaltningens kapacitet i henhold til fysiske rammer og mandskab, siger Thomas Jakobsen i en pressemeddelelse.

- Jeg vil derfor opfordre til, at vi i samarbejde med bl.a. kommuner, ministerier og andre mulige interessenter får set på, hvordan systemet kan forenkles – så vi får en hurtigere og mere intuitiv brevstemmeproces til glæde for borgerne, siger Thomas Jakobsen.

Du kan fortsat brevstemme til folketingsvalget indtil den 1. juni.

Her kan du brevstemme

Du kan blandt andet brevstemme følgende steder:

  • På borgerservicecentre i alle landets kommuner, uanset hvilken kommune du bor i.
  • På sygehuse, hvis du er indlagt.
  • På plejehjem og i ældreboliger, almene plejeboliger, kvindekrisecentre og andre boliger og boformer efter lov om social service og boliglovgivningen, hvis du er beboer et sådant sted.
  • I fængsler og arresthuse, hvis du er indsat.
  • I dit eget hjem, hvis du på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke vil kunne møde frem på afstemningsstedet på valgdagen.
  • På danske ambassader og konsulater i udlandet.

Kilde: Folketinget


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik