Valgprognose: Der bliver tæt løb mellem rød og blå blok

En ny meningsmåling viser, at kommunalvalget i Helsingør kan gå hen og blive særdeles spændende. Kun et enkelt mandat står til at adskille blå og rød blok.

Den konservative borgmester Benedikte Kiær på Helsingør Rådhus. Med de nye prognoser tegner der sig et billede af, at hendes fremtid som borgmester er usikker. Foto: Erik Refner - Scanpix

En meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Helsingør Dagblad, viser, at der kan blive et særdeles tæt løb mellem blå og rød blok i Helsingør. Prognosen afslører, at der for politikerne dermed er grund til at kæmpe for hver en stemme i valgkampen.

Ifølge Helsingør Dagblad står de Konservative til at få seks mandater, Dansk Folkeparti står til at få tre, Venstre tre og Libeleral Alliance et. Det giver samlet set 13 mandater til blå blok.

På den anden side står Socialdemokratiet til at få otte mandater, Enhedslisten står til at få tre, og SF står til at få et mandat. De giver samlet set 12 mandater og dermed kun ét mandat mindre end blå blok.

Det er såkedes meget usikkert, om den nuværende borgmester Benedikte Kiær fra de Konservative også vil sidde på borgmesterposten efter kommunalvalget.

Om meningsmålingen holder stik vil vise sig, efter vælgerne har sat deres kryds den 21. november.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik