Valgplakaterne skal ned: Sådan er reglerne

Nogle kandidater er ikke lige så vakse til at få valgplakaterne ned, som de var til at få dem op.

De seneste uger har valgplakaterne været en fast del af bybilledet, men efter valget skal de ned. Kandidaterne har otte dage efter valgdagen til at tage valgplakaterne samt de midler, der er brugt til at hænge dem op, ned. 

Men det kan ske - og er sket før - at kandidaterne ikke er lige så vakse til at få dem ned, som de var til at få hængt dem op. Derfor må kommuner og vejdirektoratet ind i mellem på banen for at hjælpe. 

- Hvis kandidaterne ikke selv gør det, så gør vi det på de veje, som vi har ansvaret for. Sådan siger Bjarne Vennike, der er juridisk fagkoordinator i Vejdirektoratet til Tv 2 Lorry. 

Og det sker ifølge Bjarne Vennike på kandidatens regning. 

- I Vejdirektoratet videresender vi udgifterne. Det er op til hver enkelt kommune at beslutte, hvad man gør, siger han og fortsætter: 

- Sidste gang, der var valg, gjorde vi det ikke (sende regningen videre red.), da vi vurderede at det ikke kunne betale sig, med den tid vi skulle bruge på at sende fakturaer ud. Men udgiften var stor, så at vi gør det denne gang. 

Hvis du opdager en valgplakat efter de otte dage er gået, kan det være fristende selv lige at hive plakaten ned, men det det må du altså ikke ifølge lovgivningen.

- Jeg vil anbefale at man i stedet kontakter kommumnen eller vejdirektoratet, lyder det fra Bjarne Vennike. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik