Valgkamp: Amager Fælled bliver en slagmark

Byggeriet på Amager Fælled skal stoppes. Og et grønt flertal efter kommunalvalget har allerede aftalt at stemme lokalplanen ned, siger SF.

Pile-alant, Hvid knoldet mjødurt og Slangetunge duver sagte i vinden på kanten af Fælleden. Og en svirrende Køllesværmer med knaldrøde vinger dykker ned efter nektar i en blomst.

Alle er det arter, der kendetegner en mangfoldig natur. Og flere af blomsterne kan kun trives på gammel strandeng. Noget, der kun findes netop på dette stykke af Amager Fælled. 

- Det er fantastisk, at naturen er blevet et tema i valgkampen op til kommunalvalget, siger Rune Lange, Næstformand i Danmarks Naturfredningsforening København.

De 30.000 borgere, der har skrevet under på, at der aldrig skal bygges boliger og butikker oven på Amager Fælleds 5.000 år gamle vilde natur, lige overfor Sundby metrostation, ser lys forude. 

For efter at en meningsmåling i Berlingske har spået, at der bliver et stort grønt flertal bestående af SF, Enhedslisten, Alternativet og Radikale, varsler de fire partier, at de vil stoppe byggeriet efter kommunalvalget.

Det bliver en slagmark
SF har som altid det kendte tema om at stoppe den øgede ulighed, med i valgkampen. Men Amager Fælled bliver et hovedtema. 

- Vi har allerede aftalt at vi stemmer lokalplanen ned efter kommunalvalget, hvis vi opnår et grønt flertal, siger Sisse Marie Welling, spidskandidat for SF i København
- Vi har allerede aftalt at vi stemmer lokalplanen ned efter kommunalvalget, hvis vi opnår et grønt flertal, siger Sisse Marie Welling, spidskandidat for SF i København
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

- Det har været et tema for os længe og vi fire partier i det grønne flertal, må sætte os sammen efter valget og tale om det. Og så håber jeg da, at Socialdemokratiet vil være med, siger Sisse Marie Welling.

- Sker det skal der findes en løsning, siger Lars Weiss. 

- For så er det da også noget, vi kommer til at forholde os til. Men vi vil ikke stikke folk blår i øjnene, og sige at vi lige har 1,5 milliard, vi har glemt et eller andet sted, for det passer ikke, siger han til TV 2 Lorry i dag.

quote - Vi vil ikke stikke folk blår i øjnene, og sige at vi lige har 1,5 milliard, vi har glemt et eller andet sted, for det passer ikke.

Lars Weiss, medl. Økonomiudvalget i København, Socialdemokratiet

For problemet er at salget af byggegrundene skal skaffe By og Havn 1,5 milliarder kroner, til at betale tilbage på lånet til byggeriet af den første metro i København.

- De penge vil vi finde ved salg af andre grunde i København eller ved at afdrage over længere tid på lånet, siger Sisse Marie Welling i dag til TV 2 Lorry.

Lars Weiss fra Socialdemokratiet peger på at der kommer til at mangle 1,5 milliarder
Lars Weiss fra Socialdemokratiet peger på at der kommer til at mangle 1,5 milliarder
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

Noget Socialdemokratiet afviser: 

- De grunde kommunen har, er reserveret til skoler eller fredede, siger Lars Weiss.

Og et andet forslag fra det grønne flertal om at afdrage over længere tid på gælden afvises også. Socialdemokraterne fokuserer i valgkampen på at få niveauet i folkeskolerne i København hævet.

Naturfredningsforening vil støtte det grønne flertal

- Vi kommer til at støtte op om den her debat i valgkampen, for det er vigtigt at vi bevarer den her unikke biodiversitet, siger Rune Lange, Næstformand i Danmarks Naturfredningsforening i København.

- Jeg tror at Socialdemokratiet har underkendt, hvor vigtigt det her er for folk. Naturen tæt på byen betyder noget, siger han. 

Håbet er dukket op, efter en meningsmåling viser, at der er udsigt til et grønt flertal efter kommunalvalget i november - bestående af SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet.

Rune Lange fortæller, at han håber, at flere partier vil se værdien af at bevare Amager Fælled som den er nu:

- Jeg håber at Socialdemokraterne og de Konservative også kan se, at vores helt specielle natur lige her, er mere værd end boliger. Og jeg undrer mig over at Økonomiforvaltningen i København ikke har været mere kreative i forsøget på at finde alternative financieringsmuligheder til de 1,5 milliarder, der siges at komme til at mangle, siger han.

Se hvordan planerne er for byggeriet på Amager Fælled her. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik