Valggyser i Køge: Rød blok får snævert flertal

Så er stemmerne talt op i Køge. Som forventet blev det et meget tæt valgresultat i Køge. Rød blok fik 14 af de 27 mandater, og Socialdemokratiet gik frem med 7,2%.

I Køge kan Socialdemokratiet åbne champagnen - partiet kan tilføje tre mandater på kontoen. Socialdemokratiet har derved 10 mandater i byrådet.

Også Det Konservative Folkeparti, som har borgmester Flemming Christensen på holdet, havde et godt valg. Partiet genvandt de to mandater, som de tabte ved valget i 2013.

Til gengeld har Venstre haft et dårligt valg i Køge. Partiet mister hele fire partier, og derved har Venstre blot seks mandater i byrådet. Venstre blev det største parti ved sidste valg og blev valgt ind med 10 mandater ud af de 27 pladser i byrådet.

Læs også Disse fire politikere er i spil som borgmester i Køge

I øjeblikket er forhandlingerne igang, og det er uklart, hvilke konstitueringer er i spil. Flemming Christense kan altså ikke føle sig sikker på at blive genvalgt som borgmester.

I Køge er der 46.967 stemmeberettigede. 72,6 procent af dem satte deres kryds i dag.

Flemming Christensen, Konservative, har været borgmester i kommunen siden 2014. Han brød i 2013 90 års socialdemokratisk styre i Køge.