Foto: Scanpix

'Valgfest med mexicansk tema' planlægger fest for partistøtte

Hele 1137 har stemt på det festlige initiativ.

Valg efter valg finder nye og ofte meget specifikke initiativer vej til stemmesedlen.

Hvorfor stemme blankt, når du kan stemme på en fest?

Michael Staal-Olsen, stifter af 'Valgfest med mexicansk tema'

I år var et af de mere alternative partier 'Valg med mexicansk tema', som borgerne i Region Hovedstaden havde mulighed for at stemme på.Tilsyneladende var der nok, der synes om initiativet, til at valgfesten nu kan blive en realitet. Det skriver Format

Partiet fik nemlig lige præcis over de 1000 stemmer, der skal til, for at man kan få partistøtte fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Partiet har selv regnet ud, at de vil modtage 5.658 kroner om året de næste fire år, og pengene skal selvfølgelig bruges på en fest som lovet. Faktisk hele fire af slagsen, afslører initiativtageren på partiets Facebookprofil. 

Startede som eksperiment

Partiet er stiftet af Michael Staal-Olsen, der selv skriver, han tog initiativet, fordi han ville undersøge, hvor vanskeligt det er at stille op til Regionsrådsvalget i Region Hovedstaden.  

Guacamole skal være frit tilgængeligt for alle Region Hovedstadens borgere

Michael Staal-Olsen, stifter af 'Valgfest med mexicansk tema'

Han fik hurtigt samlet de 50 underskrifter en opstilling kræver.

- Alt for længe har den lille mand hungret efter et parti, der taler hans sag. Husk at give din mening til kende til det kommende valg, og stil dig selv spørgsmålet: Hvorfor stemme blankt, når du kan stemme på en fest?, lød Michael Staal-Olsens opfordring til vælgerne på Altinget.dk inden valget. 

Læs også Stemmerne er talt - her er Københavns største stemmeslugere

Guacamole til folket

Den første valgfest med mexicansk tema skal efter planen løbe af stablen til foråret. Festen skal arrangeres af en fokusgruppe, og skal man tro Michael Staal-Olsens mærkesag, så vil der efter alt at dømme blandt andet være masser af guacamole på menuen. Sagen lyder nemlig: 

- Guacamole skal være frit tilgængeligt for alle Region Hovedstadens borgere, så det ikke bliver forhandlet til overpriser og i lyssky miljøer.