Michael Eriksen brugte hele aftenen på at tegne kommunalvalgets mærkesager. Foto: Solrød Kommune / Presse

Valgaftenen blev omdannet til et kunstværk

På Solrød Rådhus blev kommunalvalgets debatter dokumenteret i form af et kunstværk, der blev skabt i løbet af valgaftenen.

Hvordan man tegner et skattetryk? Prøv at forhør dig hos tegneren Michael Erisken. 

På kommunavalgsaftenen fik han nemlig tildelt en lidt anderledes arbejdsopgave.

Valget er lokalhistorie, og derfor ville vi forsøge at give historien et liv, som borgerne i Solrød kan få glæde af i fremtiden.

Lise Bernhardt, sekretariatschef i Solrød Kommune

Han sad på Solrød Rådhus hele aftenen, hvor han med et par tuscher og et lærred omdannede valgets debatter og mærkesager til et kunstværk.

- Valget er lokalhistorie, og derfor ville vi forsøge at give historien et liv, som borgerne i Solrød kan få glæde af i fremtiden, siger Lise Bernhardt, der er sekretariatschef i Solrød Kommune, i en pressemeddelelse. 

Læs også Drillenisse på spil: Hænger politikeres valgplakater op igen

Ældrepleje, skattetryk og nyt kulturhus var blandt andet de emner, som kunstneren Michael Eriksen skulle forevige på valgaftenen på et tre meter langt lærred, forklarer Lise Bernhardt og uddyber, at idéen var at forevige valget på en helt ny måde. 

Vælgere væltede til

Både politiske kandidater og almindelige borgere fulgte med, da kunstværket blev skabt af Michael Eriksen i det, rådhuset havde valgt at døbe valgcaféen på aftenen. 

- Der var rigtig mange både borgere og politikere, der kom forbi og sagde, at de godt kunne genkende de mærkesager, der betød noget for dem, forklarer Michael Eriksen selv om oplevelsen. 

Normalvis tegner Michael Eriksen referater for virksomheder og organisationer ved forskellige arrangementer, så opgaven lå lige til højrebenet. 

Ønsker du at se det færdige resultat, kan du finde værket på Solrød Bibliotek frem til 1. januar 2018.

Herefter vil det blive hængt op i Aktivitets- og Frivilligcentret. 

Læs også Landets første konstituering: Osmani får kæden om halsen