Vaks nabo slog alarm: Nu er litauere sigtet for indbrudsbølge

Takket være en årvågen nabo lykkedes det politiet at fange to indbrudstyve. De er nu sigtet for stribevis af villaindbrud ved Roskilde.

Indbrudstyve har det ofte med at slå til, når folk ikke er hjemme. Men for mange husstande kan nabohjælp være afgørende for at holde indbrudstyvene væk.

Skulle tyvene alligevel føle sig fristet til at slå til, kan en årvågen nabo ligeledes være et effektivt værn mod indbrud.

Det viser et godt eksempel fra Veddelev ved Roskilde, som har ført til, at Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt to mænd fra Litauen, som de nu har sigtet for en række villaindbrud.

Den 15. marts klokken 06:02 så en nabo, at der var personer i et hus på Bandholmvej i Veddelev. Naboen vidste, at beboerne ikke var hjemme, og derfor blev politiet straks tilkaldt.

To mænd fra Litauen på 39 og 42 år blev anholdt lige efter, og de blev senere varetægtsfængslet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Sigtet for yderligere fem indbrud

Politiet har siden varetægtsfængslingen efterforsket sagen nærmere, og de mænd vil den 7. maj igen blive stillet for en dommer.

Sagen har nemlig imellem tiden udviklet sig til at omfatte yderligere fem villaindbrud begået i samme område op til mændenes anholdelse. Disse indbrud er de to mænd nu også sigtet for at have begået.

Sagen er et godt eksempel på, at Nabohjælp virker og skaber gode opklaringsresultater, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi, der siden 2009 har oplevet et større fald i antallet af indbrud i hele politikredsen.

- Vi holder et vågent øje med kendte indbrudskriminelle i politikredsen, ligesom vi kører målrettet i udvalgte områder på alle tider af døgnet, efterforsker og foretager ransagninger og anholdelser. Sidst men ikke mindst har vi et rigtigt godt samarbejde med borgerforeninger, lokalråd og kommuner i relation til det præventive arbejde, siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, der har ansvaret for indbrudsindsatsen i politikredsen.

Du kan læse mere om Nabohjælp, som Det Kriminalpræventive Råd og TryghedsFonden står bag, ved at klikke HER.

Her kan du se et kort over udviklingen i antallet af indbrud i din politikreds:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik