Vagtlæger vil ikke hjælpe nytårsnat

Region Hovedstadens ny 1813-lægevagt får sin ilddåb nytårsnat, der traditionelt er årets travleste dag på landets skadestuer.

De praktiserende læger, som hidtil har stået for ydelserne på lægevagten, er sagt op per 1. januar 2014. Og det betyder midnat og ikke et sekund senere.

De praktiserende læger i hovedstadsregionen har sagt nej til en føler fra regionen om at udskyde overdragelsen af lægevagten til klokken otte nytårsmorgen, hvor der normalt er faldet lidt mere ro over tingene.

- Vi er opsagt med udgangen af 2013, og så fanger bordet altså, siger Birgitte Alling Møller, formand for de praktiserende læger i Region Hovedstaden til Frederiksborg Amts Avis.

Skadestuerne skal også tage sig af lægevagtens opgaver

Nytårsaften er traditionelt travl på skadestuerne, der typisk tager sig af fyrværkeriskader og snitsår, mens aktiviteten veksler mere på lægevagten.

- Men hvis det bliver lige som sidste år, hvor der var en influenzaepidemi, så bliver der også travlhed med de opgaver, som lægevagten plejer at tage sig af. Men vi går da ud fra, at regionen leverer et sikkert system, selvom det nok bliver en stor mundfuld at overtage opgaven, siger hun.

I den ny lægevagt, der træder i kraft 1. januar, er lægevagten lagt sammen med hospitalernes akutmodtagelser og klinikker, hvor de i dag kører som to parallelle spor.

Region Hovedstaden vil gerna have lægerne til at fortsætte nytårsnat

Koncerndirektør Svend Hartling, Region Hovedstaden, bekræfter at man gerne ville have lægerne til at fortsætte til klokken otte næste morgen.

- Vi spurgte lægerne helt tilbage i foråret. Normalt møder lægevagten ind klokken 16 til klokken otte næste morgen, og det ville være en vagt af normalt omfang. Men vi fik det svar tilbage, at det ønskede man ikke.

Men det er ikke noget større problem. Vi dimensionerer bemandingen efter opgaven. Og med hensyn til en eventuel influenzaepidemi, så opstår den jo ikke ud af den blå luft nytårsnat. Man vil på forhånd kunne vurdere omfanget og sætte nok personale på vagt, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik