Værløse-dreng vinder VM i U23-enkeltstart for andet år i træk

Cykelrytteren Mikkel Bjerg fra Værløse kan kalde sig verdensmester i enkeltstart for andet år i træk efter knusende sejr ved VM i Østrig.

Mikkel Bjerg vinder VM i enkeltstart for U23-ryttere for andet år i træk. Her foto fra sejren ved sidste års VM. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Scanpix Denmark

19-årige Mikkel Bjerg er for andet år i træk verdens bedste U23-rytter udi disciplinen enkeltstart.

Det står klart, efter temporytteren fra Værløse var suveræn på den 27,8 kilometer lange rute ved VM i Innsbruck i Østrig.

I tiden 32 minutter og 31 sekunder var danskeren 33 sekunder hurtigere end belgiske Brent Van Moer på andenpladsen og 38 sekunder hurtigere end landsmanden Mathias Norsgaard Jørgensen på tredjepladsen.

- Jeg er så glad og lykkelig over, at det lykkedes. Jeg fik kørt et supergodt cykelløb. Det betyder latterligt meget. Min sæson har ikke været supergod, og det var vigtigt for mig at få denne titel igen. Nu er jeg tilbage, hvor det hele begyndte i fjor, siger Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT lige efter løbet. 

Mikkel Bjerg på vej mod sejren ved VM i enkeltstart for U23-ryttere i Innsbruck. Foto: DANIEL KOPATSCH

Dermed gentog Mikkel Bjerg triumfen fra sidste år, hvor han i sit første år i U23-klassen som blot 18-årig blev verdensmester.

Allerede inden løbet havde Bjerg gjort det klart, at kun sejren talte:

- Hvis ikke jeg vinder er det min egen skyld, for så er det fordi, jeg flopper, sagde han til TV 2 SPORT inden løbet.

Bjerg kører til daglig på det amerikanske Hagens Berman Axeon-hold, hvor han også har kontrakt til næste år.

Til daglig danner Mikkel Bjerg i øvrigt par med bronzevinderen Mathias Norsgaard Jørgensens søster - Emma, der også er professionel cykelrytter. 

19-årige Mikkel Bjerg vinder VM i enkeltstart for U23-ryttere for andet år i træk. Foto: NTB ScanpixTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik