Foto: TV2/Lorry

Værelser lejes ud til kriminelle priser

Overfyldte ventelister til kollegierne og rekordoptag på universiteterne. Jagten på ledige studieboliger i især hovedstaden er desperat, og det får øjensynligt nogle private udlejere til at skrue priserne for selv meget små værelser i delelejligheder op på et kriminelt højt niveau.

 

Det viser en en gennemgang, metroxpress har foretaget af over 200 studieboliger på Boligportal.dk.

 

For eksempel kræver en udlejer 6.000 kroner om måneden for et bare otte kvadratmeter stort værelse i en delelejlighed på Amager Strandvej i København.

 

Formand for Danske Studerendes Fællesråd Jakob Ruggaard kalder priserne 'absurde'.

 

»Desværre er eksemplerne ikke unikke. Det er uholdbart, at et værelse koster mere om måneden, end man får i SU før skat,« siger han til metroxpress.

Han fortæller om tilfælde, hvor de opskruede priser har afholdt studerende fra provinsen fra at tage imod en studieplads i København.

 

Han opfordrer studerende til at gå til huslejenævnet, hvis de vurderer, at huslejen er for høj. Samme melding lyder fra formand for Lejernes LO Helene Toxværd.

 

Fagchef i De Københavns Huslejenævn Kasper Rohr oplyser, at klagen beror på en konkret vurdering. Han gør opmærksom på, at en privat udlejer, som udlejer et værelse, ikke bare kan henvise til, at lejeindtægten alene bruges til at dække de faktiske udgifter, som metroxpress har fundet eksempler på.