Værdighedsmillionerne i Roskilde Kommune

Roskilde kommune får 14,6 millioner af den såkaldte "Værdighedsmilliard", som regeringen har afsat penge til på finansloven 2016.

Pengene skal gå til at løfte ældreområdet i kommunerne og hver kommune skal vedtage en værdighedspolitik, før de får deres del.

I Roskilde kommune vil nu invitere Ældrerådet til en dialog om, hvad det er den skal indeholde, siger Morten Gjerskov, der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, i en mail til os.

 

I forvejen satser kommunen på at lægge deres hjemmebesøg om, så yngre, udsatte og de allerældste får mest gavn af ordningen.

-VI satser på de forebyggende hjemmebesøg. Vi har gode erfaringer med at bruge besøgene til at forebygge ensomhed blandt ældre borgere, og nu udvider vi dem til flere målgrupper, fx borgere, der for nylig har mistet deres ægtefælle, siger Morten Gjerskov.

Kommunen satser også på at få mere hjemmelavet mad på plejehjemmene, for at få vækket appetitten for de ældre.

Mange ældre borgere spiser for lidt. Vi skal have dem til at spise noget mere, så de får mere energi, og det kan vi hjælpe med til, hvis der dufter af mad før man skal spise. Derfor sætter vi nu penge af til, at maden kan laves lokalt på endnu et plejecenter, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget til os.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

60_percent

playCoronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere