Væltet træ stopper dele af Kystbanen - togbusser indsættes

Et væltet træ sætter en stopper for toge til Helsingør indtil klokken 17.00 fredag.

Et træ væltede fredag morgen ved Espergærde Station og rev en køreledning over.

Det betyder, at togene mellem Helsingør og Nivå ikke kan køre, før det bliver fikset.

Der er i stedet indsat togbusser på strækningen, oplyser Banedanmark.

Problemet kan ikke løses før i eftermiddag, og derfor vil der være togbusser mellem Helsingør og Nivå indtil klokken 17.00, oplyser Banedanmark.

Det tog på Kystbanen, der har endestation i Nivå og stopper ved alle stationer på Kystbanen, kommer til at køre normalt resten af dagen.

Toget, der normalt har endestation i Helsingør, stopper i Rungsted, indtil problemerne er løst. Skal man til Helsingør, kan man dermed tage toget til Nivå og skifte til togbus.

Tidligere på dagen fredag var der togbus indsat på næsten hele strækningen fra Rungsted til Helsingør.

Togbusser hele sommeren

Togbusserne fredag er en forsmag på sporarbejdet, der begynder på Kystbanen fredag den 29. juni og varer helt til den 12. august. Her indsættes togbusserne mellem Helsingør og Hellerup.

Det skyldes, at Banedanmark udfører omfattende fornyelsesarbejde på strækningen. Fornyelsesarbejde, der er svært tiltrængt:

- Fornyelsen af strækningen er en nødvendighed, da både spor, broer, kørestrøm og kabler er så slidte, at de skal udskiftes nu. Sidste år fik vi udskiftet en stor del af de slidte skinner, sveller og underlag på Kystbanen, og i år koncentrerer vi os om broarbejder, kørestrøm, afvanding og kabelarbejder, siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark.

Ifølge Rejseplanen vil en turen med togbus fra Helsingør til Hellerup tage mellem 45 minutter til en time og 12 minutter afhængigt af tidspunktet på dagen.

Til sammenligning tager turen normalt 32 minutter med kystbanetoget, hvis der ingen forsinkelser er.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik