Væk fra larmen: Politiker går til kamp for stillezoner

Byrådsmedlem i Furesø vil have en del af den tidligere flyvestation gjort til støjfrit område.

- Det skal være muligt bare at tage hen et sted og hvile ørene slappe af finde sig selv.

Sådan lyder det fra byrådsmedlem Heidi Storck (udenfor partierne) fra Furesø. Hun mener, det er på tide med nogle heller, hvor blandt andet de 6.000 borgere i kommunen, der bor i støjplagede boliger, kan søge hen og høre en knappenål falde til jorden.

Heidi Storck arbejder derfor for, at der allerede i løbet af i år bliver etableret en stillezone i den østlige og naturskønne del af den tidligere Flyvestation Værløse.

Brug for en plan for området

Lykkedes det ikke, frygter hun, at området vil blive ramt af støjforurening fra flyvning med droner.

- Den naturplejeplan, der gælder for området gælder frem til 2018, så det er nu vi skal lave nogle bestemmelser, der bevarer dette områdes kvaliteter, siger hun til TV 2 Lorry.

På Frederiksberg, der er Nordeuropas tættest befolkede område, har man i flere år haft såkaldte stillezoner til afbøde fra den støj, den arealmæssigt lille storbykommune oplever fra stærkt trafikerede veje som Roskildevej, Nordre Fasanvej, Gammel Kongevej og Åboulevard.

Frederiksberg på vej med flere områder...

Kommunen har udpeget Frederiksberg Have, Søndermarken, Solbjerg kirkegård, Frederiksberg kirkegård og landbohøjskolens have. Og der kommer flere til.

- Vi er blevet bedt om af kommunalbestyrelsen at kigge os omkring så der ikke bliver for langt fra sin bolig til et stilleområde. Og vi har allerede udpeget nogle flere, der vil indgå i det kommende arbejde, siger stadsgartner Karsten Klintø til TV 2 Lorry.

Københavnerne må derimod fortsat kigge langt efter stillezoner, hvor kun naturens lyde dominerer billedet. Selv om man for tre år siden har haft en konsulent ansat, som blandt andet undersøgte stillezoner i kommunen, er der ikke kommet noget ud af anstrengelserne.

- men København siger nej

Dengang blev Østre Anlæg ved Statens Museum for Kunst nævnt.

- København har et meget varieret byliv og bynatur, siger centerchef Lene Mårtensson fra teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Men ingen stillezoner?

- Ikke udpegede stillezoner, nej.

Så ingen aktuelle planer om det?

- Det er der ikke nogen planer om.

- Til gavn for borgerne

De eneste sikre stillezoner i København er altså dem, der er i DSBs S-tog.

Furesø har etableret enstillezone i Søndersø. Nu kommer der måske en mere.

- Det her det er til gavn for borgerne, så de har mulighed for at tage hen et sted og koble af, siger Heidi Storck.

Hun vil nu forsøge at samle flertal for forslaget i Furesø Byråd.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik