Våbenfund forlænger Køges visitationszone

Visitationszonen i Køge forlænges frem til den 28. februar, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Visitationszonen i Køge, der skulle være afsluttet den 14. februar, forlænges nu frem til den 28. februar. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi tirsdag.

- På baggrund af kriminelle elementers fortsatte lovovertrædelser og utryghedsskabende aktiviteter i området forlænges den tidsmæssige udstrækning af visitationszonen med 14 dage, skriver politidirektør Anders Linnet i erklæringen.

Forlængelsen begrundes med, at der fortsat sker våbenfund i visitationszonen, og at konflikten mellem de lokale bander stadig skaber utryghed i gaderne.

Derfor ønsker politiet fortsat at kontrollere personer i området for at forebygge, at områdets bandemedlemmer gør skade på hinanden og andre.

I ugens første dage har både Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi også valgt at forlænge deres visitationszoner, fordi uroen stadig ulmer mellem banderne i disse områder.

Politiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Skov fortæller, at det især er visitationszonernes signalværdi, der er vigtig for politiet.

- Det vigtige for os er at sætte os i bevidstheden hos de personer, som ellers kunne finde på at bære våben, siger Jørgen Skov.

Ifølge Skov er det især bandemedlemmer og de unge, der færdes omkring banderne, som politiet har fokus på, når de visiterer.

- Vi tager fat i banderne hver eneste dag - og nogle gange de samme personer flere gange om dagen, så de føler, at risikoen for at blive taget er høj, siger han til Ritzau.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik