Våbenlager og masseanholdelser i Odense trækker tråde til bandekonflikt i København

Specialenheden Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har fredag ransaget 18 adresser i Odense-området. Aktionen trækker tråde til den københavnske bandekonflik.

Fyns Politi og specialenheden Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har fredag ransaget hele 18 adresser primært i Odense-området.

På nuværende tidspunkt er der anholdt 14 personer i sagen.

To af dem er allerede blevet fremstillet i Retten i Odense og er varetægtsfængslet frem til den 11. oktober for våben- og narkohandel. Yderligere seks personer vil blive fremstillet lørdag – også i Retten i Odense.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Ifølge politiet trækker ransagningerne og anholdelserne tråde til den verserende bandekonflikt i hovedstadsområdet, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

quote På baggrund af denne efterforskning bliver en stor mængde våben nu holdt ude af de kriminelle miljøer, og det er vi meget tilfredse med.

Torben Henriksen, vicepolitiinspektør i SEØ

Aktionen er ifølge kulminationen på en længerevarende efterforskning af omfattende distribuering af våben.

Politiet mener, at en stor del af våbnene havner i hænderne på de kriminelle grupperinger i hovedstadsområdet.

Våbenlager afsløret

Ved ransagningerne er der indtil videre blevet fundet 51 våben og en stor mængde ammunition.

40 af våbnene er fundet på et lager, mens de resterende våben er fundet i de anholdes besiddelse.

Fyns Politi og Særlig Efterforskning Øst har beslaglagt 51 våben og anholdt 14 personer i en stor politiaktion fredag.
Fyns Politi og Særlig Efterforskning Øst har beslaglagt 51 våben og anholdt 14 personer i en stor politiaktion fredag.
Foto: Ole Holbech / TV2 Fyn

- På baggrund af denne efterforskning bliver en stor mængde våben nu holdt ude af de kriminelle miljøer, og det er vi meget tilfredse med.

- Vores indsats fortsætter, og det samme gør den videre efterforskning af denne sag, siger vicepolitiinspektør i SEØ, Torben Henriksen. 

Eksplosioner og væbnet opgør i hovedstadsområdet

Den seneste tid har hovedstadsområdet flere gange været omdrejningspunkt for voldsomme episoder med både skydevåben og sprængstoffer.

Søndag den 15. september mistede en 22-årig mand livet i en skudepisode, hvor der blev afgivet omkring 30 skud fra to skydevåben.

Ved skyderiet blev yderligere to sårede, og Københavns Vestegns Politi fortalte dagen efter til TV 2 Lorry, at hændelsen blev efterforsket som et opgør mellem to kriminelle grupperinger.

Kort tid efter valgte Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi at indføre visitationszoner frem til den 30. september.

- Vi opretter visitationszonen, da det er vurderet, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger. Den ene holder til omkring Indre Nørrebro og København NV., og den anden gruppering omkring Hundige i Greve, hvoraf personer med relation dertil bor i Ishøj.

- Vurderingen er, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben, fortalte politidirektør ved Københavns Politi, Anne Tønnes, i den sammenhæng. 

Flest håndvåben i våbenlager

Fredagens politiaktion på Fyn har dog ikke budt på sprængstoffer, oplyser Torben Henriksen til TV 2 Lorry.

- Vi har ikke fundet sprængstoffer. Den overvejende del af de fundne våben er pistoler, siger han.

quote Vi har ikke fundet sprængstoffer. Den overvejende del af de fundne våben er pistoler

Torben Henriksen, vicepolitiinspektør i SEØ

Han afviser at kommentere på, hvorvidt dagens aktion er blevet fremskyndet som følge af den seneste uges voldsomme hændelser i hovedstadsområdet.

- Jeg kan generelt sige, at denne slags efterforskninger er af høj prioritet. Når vi laver en aktion, er det når vi har fundament til det, siger Torben Henriksen.

Vicepolitiinspektøren understreger samtidig, at det sparsomt, hvor mange oplysninger han kan give i sagen, da politiet forventer en fortsat efterforskning, når de anholdte forventeligt bliver varetægtsfængslet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik